• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Marić

02.03.2023

09:15

OSNOVAC OKUPIO CEO RAZRED I KRENUO DA DELI PARE! Roditelji dece koja su na poklon dobila novac otkrili detalje nesvakidašnje priče iz Aleksinca

Pixabay, Pngwing

Vesti

OSNOVAC OKUPIO CEO RAZRED I KRENUO DA DELI PARE! Roditelji dece koja su na poklon dobila novac otkrili detalje nesvakidašnje priče iz Aleksinca

Podeli vest

Učenik četvrtog razreda OŠ "Vožd Karađorđe" u Aleksincu uzeo je iz kuće 3.000 evra roditeljske ušteđevine, a potom ih podelio drugima u razredu, saznaje Informer.

Naš izvor upoznat sa slučajem kaže da je dečak jednog dana došao u školu i svim drugarima u razredu šapnuo da je pripremio iznenađenje za njih nakon što se završe časovi.

- Po završetku nastave okupio je ceo razred i počeo da deli pare. Nekom 50, nekom 100, a nekome i 300 evra! Rekao je da želi da ih časti... Deca su prvo bila zbunjena, a zatim oduševljena i uzeli su poklon od drugara, svega nekoliko nije - kaže izvor Informera.

Sakrili od roditelja

Sve se otkrilo nakon nekoliko dana, kada je majka jednog od dečaka u džepu svog sina pronašla 300 evra.

- Odmah ga je pitala odakle mu toliki novac, a dečak je kazao da je pare pronašao u dvorištu škole. Majka mu je rekla da će obavestiti školu, da vrate kamere i utvrde čiji je novac, a dečak je tada mami ispričao da su svi u odeljenju dobili novac od druga. Ta žena je odmah pozvala učiteljicu, koja je obavestila i ostale roditelje da popričaju sa svojom decom i potraže novac, a, naravno, javila je i majci dečaka koji je delio roditeljsku ušteđevinu - navodi naš sagovornik.

Roditelj jednog deteta koje ide u razred sa galantnim mališanom kaže da su mnoga deca odmah roditeljima vratila novac koji im je dao drug, ali je bilo i onih koji nisu hteli da se odreknu poklona.

- Deca su čak napravila sopstvene slamarice, kojih nisu hteli da se odreknu. Gurali su pare u kasice, ispod jastuka... Majka jednog dečaka je prevrnula čitavu kuću i pronašla 200 evra ispod tepiha, jer sin nije želeo da vrati novac. Neka deca su čak vratila novac u dinarima, a roditeljima su kazali da su evre koje im je dao drug promenili u menjačnicama kako bi imali za trošak. Bilo je i dece koja su sve pare spiskala, pa su roditelji morali iz svog džepa da vrate novac. Svakako, najgore je bilo roditeljima dečaka koji je uzeo ušteđevinu! Oni su odmah nakon što se javila učiteljica shvatili da je on iz svoje kuće uzeo tačno 3.000 evra. Svakako, na kraju je sav novac vraćen, što je dobro - kazao nam je ovaj roditelj.

Da bude popularan

Kako se pretpostavlja, desetogodišnjak je na ovu ideju došao nakon što je u razred došao novi učenik iz imućne porodice. On je, navodno, svaki dan posle škole vodio drugove iz odeljenja na picu i kolače, zbog čega je za svega nekoliko dana postao glavna zvezda u razredu.

- Svi su hteli samo sa njim da se druže! Prijalo im je da ih časti posle škole, bio je baš široke ruke. Šta god bi ko hteo da naruči, on im je plaćao. Međutim, to se nije dopalo jednom dečaku koji ide u taj razred. Shvatio je da je sva pažnja usmerena na novog đaka, pa je poželeo da i on bude u centru pažnje. Malo-pomalo, pratio je gde roditelji čuvaju ušteđevinu, a onda je odlučio da opljačka slamaricu - priča ovaj roditelj.

Tišma: Deci treba reći da se drugarstvo ne kupuje

Školski psiholog Branka Tišma za Informer objašnjava da roditelji i pedagozi treba odmah da reaguju ukoliko se neko dete u kolektivu izdvaja po tome što "često časti društvo" i na taj način stiče popularnost u društvu.

- Čim je dečak koji je došao u odeljenje počeo da se razbacuje novcem, trebalo je da roditelji i pedagozi skrenu pažnju deci da se drugarstvo ne kupuje. Ukoliko dete želi da stekne prijatelje i bude omiljeno u društvu, to treba da uradi na način koji je dostupan svima. Deca mogu da imaju inicijativu da vode društvo u pozorište, na utakmicu, da predlažu druge slične aktivnosti i to je pravi način da postanu omiljeni među vršnjacima. Među njima mora da vlada fer-plej - kaže Tišma.

Direktorka Osnovne škole "Vožd Karađorđe" Maja Radoman Cvetićanin za Informer navodi da je u pitanju "privatna situacija između porodica učenika".

- Situacija je prevaziđena dobrom reakcijom roditelja. Škola će nastaviti vaspitno delovanje i pružiti podršku deci i roditeljima svim raspoloživim resursima - kazala je direktorka ove škole.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MILOVAN

pre 1 godinu

Под хитно укинути риалитије и остале глупости и што више образовних емисија.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set