• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.05.2023

23:11

PLJUSKOVI, GRMLJAVINA, OLUJNI VETAR... Sutra u Srbiju stižu NEPOGODE, a evo šta nas čeka početkom juna i kakav će biti POČETAK LETA

RINA

Vesti

PLJUSKOVI, GRMLJAVINA, OLUJNI VETAR... Sutra u Srbiju stižu NEPOGODE, a evo šta nas čeka početkom juna i kakav će biti POČETAK LETA

Podeli vest

Meteorolog Marko Čubrilo objavio je na svom Fejsbuk profilu kakvo nas vreme očekuje narednih dana i upozorio je da nas od sutra čeka češća pojava nestabilnosti.

- Sutra će se preko nas premeštati slab, hladan, front koji će usloviti dodatnu destabilizacju atmosfere te se tokom dana očekuje češća pojava grmljavinskih pljsukova, a biće uslova i za jače grmljavinske razvoje i lokalne nepogode, posebno tamo gde fornt bude stigao rano popodne. Sa pljuskovima vetar u okretanju na severozapadni smer i na kratko može biti jak - napisao je Čbrilo i dodao:

- S obzirom da će reč biti i izrazito lokalnim razvojima ne postoji model koji unapred može predvideti njihov položaj i rasprostranjenost tako da je simulacija koju postavlja ECMWF samo orijentacionog tipa i biće delova regiona gde pljuskova uprkos najavi neće biti kao i delova gde će se oni javiti iako nisu prognozirani. Dnevni maksimum sutra od +17 na severozapadu Hrvatske do oko +27 na istoku i jugu Srbije.

Foto: Informer

Marko Čubrilo, meteorolog

Navodi i da će naredna dva dana biti promenljivo oblačno i nestabilno, nad većim delom BiH, Srbije, istočne Hrvatske i severne Crne Gore uz povremene grmljavinske pljuskove.

- Najmanje nestabilnosti uz pretežno suvo vreme nad ostalim delom Hrvatske, krajnjem severozapadu Srbije kao i duž Jadrana. Duvaće slab do umeren, a u zoni pljuskova na kratko jak, severozapadni vetar. Dnevni maksimum u manjem padu i kretaće se od +14 do +24 stepena Celzijusa, a na primorju oko +26 stepeni Celzijusa - piše meteorolog i dodaje:

- Za vikend u nizijskom delu regiona uglavnom suvo uz promenljivu oblačnost i ređu pojavu pljuska, dok će na planinama istočne i središnje BiH, južne, jugozapadne i jugoistočne Srbije kao i severa Crne Gore biti čestih pljuskova. Vetar slab do umeren, severozapadni, a dnevni maksimum od +14 do +23 stepena Celzijusa, što je malo ispod proseka za ovaj deo godine.

Ističe i da je početkom sledeće nedelje moguća kraća stabilizacija i manje otopljenje, dok bi već oko 30.05. moglo biti slova za novu destabilizaciju i osveženje koje bi nas pratilo i početkom juna.

- Za sada deluje da će prvih desetak dana juna proteći u nestabilnom vremenu bez visokih temperatura. Svi izneti podaci i procene su rezultat moje obrade i tumačenja numeričkih modela, za zvanične informacije pratite države prognostičke zavode - poručio je Čubrilo.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set