• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.05.2023

16:17

SPREMITE KIŠOBRANE, STIŽE NEVREME! Širom Srbije pljuskovi sa grmljavinom - Ovi gradovi biće na udaru OLUJA

Vesti

SPREMITE KIŠOBRANE, STIŽE NEVREME! Širom Srbije pljuskovi sa grmljavinom - Ovi gradovi biće na udaru OLUJA

Podeli vest

Širom Srbije ovog poslepodneva je i vrlo sparno, s obzirom na to da su temperature vazduha oko 25°C i da je povećana i vlažnost vazduha. Do kraja dana očekuju nas pljuskovi propraćeni grmljavinom.

Širom Srbije ovog poslepodneva ima jačeg razvoja oblačnosti sa pljuskovima sa grmljavinom.

Najizraženiji grmljavinski sistemi već od prepodneva zabeleženi su na istoku i jugoistoku Srbije i u drugom delu dana zahvatili su i jug Srbije.

U nastavku poslepodneva lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće u većem delu Srbije južnije od Save i Dunava, dok bi se u većem delu Vojvodine zadržalo suvo.

Lokalnih pljuskova sa grmljavinom u narednih sat do dva očekuju se i na području Beograda.

Foto: Tanjug

Najizraženiji pljuskovi sa grmljavinom do kraja dana očekuju se u centralnim, zapadnim i jugozapadnim predelima Srbije, u Podunavlju, u Braničevskom okrugu i u Pomoravlju.

U narednih sat do dva najjači grmljavinski sistemi sa veoma obilnim pljuskovima obrušiće se na šire područje Požarevca, Despotovca, Jagodine, Paraćina, Kruševca i Trstenika. Na pojedinim lokacijama biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i veoma obilnim pljuskovima.

Svi ovi grmljavinski procesi premeštaće se u severoistočnoj visinskoj struji prema jugozapadu.

U predelima sa najizraženijim pljuskovima očekuje se da u veoma kratkom vremenskom intervalu padne preko 20-30 mm kiše po kvadratnom metru, tako da će postojati opasnost da na pojedinim lokacijama odvodni i kanalizacioni sistemi ne mogu da prihvate ogromnu količinu atmosferske vode u kratkom vremenskom intervalu, što bi dovelo do zadržavanja vode.

Foto: Tanjug

Iako su ove padavine vrlo obilne i pljuskovitog karaktera, one su vrlo lokalnog karaktera, tako da nema opasnosti od izlivanja reka.

Širom Srbije ovog poslepodneva je i vrlo sparno, s obzirom na to da su temperature vazduha oko 25°C, a da je povećana i vlažnost vazduha.

Veoma slične karakteristike vremena očekuju se i narednih dana, odnosno do kraja ove i početkom sledeće sedmice. Pljuskovi sa grmljavinom biće gotovo svakodnevna pojava, a nisu isključene ni lokalne grmljavinske oluje i nepogode.

Najmanje padavina i najmanja šansa za oluje i obilnije padavine biće na području Vojvodine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

U SRBIJI DRASTIČAN PAD TEMPERATURE, DANAS NIGDE BEZ KIŠOBRANA! RHMZ izdao upozorenje - Sava će kod Šapca preći granicu redovne odbrane od POPLAVA
Srbija

U SRBIJI DRASTIČAN PAD TEMPERATURE, DANAS NIGDE BEZ KIŠOBRANA! RHMZ izdao upozorenje - Sava će kod Šapca preći granicu redovne odbrane od POPLAVA

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će na Savi kod Šapca vodostaj 19. maja prevazići granicu redovne odbrane od poplava. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su zbog posledica padavina noćas intervenisali na teritoriji Novog Sada, opštine Beočin, kao i u Sremskim Karlovcima, Zrenjaninu, Šapcu, Rumi i Valjevu.

18.05.2023

08:12

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set