• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. I.

30.05.2023

18:19

IZ PALANKE SU, A ZNAJU ENGLESKI NAJBOLJE U EVROPI! Neda i Srna među prvih deset na Starom kontinentu

D. I.

Vesti

IZ PALANKE SU, A ZNAJU ENGLESKI NAJBOLJE U EVROPI! Neda i Srna među prvih deset na Starom kontinentu

Podeli vest

Učenice Osnovne škole "Olga Milošević" iz Smederevske Palanke u finalu Međunarodne olimpijade iz engleskog jezika koje je održano u Italiji, postigle su odličan rezultat, da se cela Srbija ponosi!

Neda Živković, učenica petog razreda sa 38 od maksimalnih 40 bodova, osvojila je drugo mesto u svojoj kategoriji, a mala maturantkinja Srna Aranđelović zauzela je deveto mesto među starijim osnovcima. 

Na ovom međunarodnom takmičenju koje nosi naziv "Engleski bez granica" ("HIPPO 2023 – English without borders") već nekoliko godina đaci iz Srbije pokazuju izvanredno znanje. 

U ovogodišnjoj konkurenciji bilo je čak 28.672 dece iz evropskih škola u šest kategorija, a Neda i Sara su za finale u Lido di Jesolu tamo otputovale u pratnji svojih nastavnica engleskog Milice Avramović i Jasmine Milićević. 

- Za mene je test bio lak a nisam ni sanjala da ću ostvariti ovaj uspeh – kaže Neda koja je u svom uzrastu vicešampion cele Evrope. Nagrađena je boravkom u kampu u italijanskoj pokrajini Umbrija od 15. do 24. jula, gde će pohađati kurseve na engleskom jeziku, ali joj je, kaže mnogo draže što je obradovala sve kod kuće i u školi. 

- Drugari iz mog V/1, po povratku iz Italije, sačekali su me u holu, čestitali mi i poklonili majicu na koju su se svi potpisali. Bilo mi je baš drago - priča Neda.

Foto: D. I.

Neda i Srna imale su vremena i da se prosetaju sa svojim nastavnicama

Srna je pak imala teži posao na takmičenju. 

- Imali smo četiri zadatka i nije bilo lako, ali sam i ja zadovoljna plasmanom među prvih deset najboljih- kaže Srna.

Obe devojčice ističu da su zadovoljne i što su u Italiji stekle nove drugove iz brojnih država i lepo provedenim vremenom. 

Nastavnice Milica i Jasmina imaju samo reči hvale za svoje devojčice. 

- Neda je savršena, uporna, usvaja sve s lakoćom. Kada bi i napravila neku grešku, radila je na tome da je ispravi, da sve bude perfektno – kaže Milica, Nedina nastavnica engleskog jezika, kojoj je ovaj rezultat podsticaj za rad sa decom.

Njena koleginica Jasmina dodaje da je ovoj rezultat Nede i Srne, uspeh i nastavnika.
- Mi smo tu da ih usmerimo, da ako imaju neke nedostatke, to popunimo. Mentori smo, ali bez želje i motivacije dece ne bi bilo uspeha – kaže ova iskusna nastavnica i dodaje da deca jezik ne uče samo u učionici već na svakom koraku – gledajući serije, slušajući muziku...

Direktor OŠ "Olga Milošević" Darko Dimitrijević ponosno ističe da su oni jedina škola u Srbiji koja je na ovom Međunarodnom takmičenju imala dva predstavnika.
- I ne samo to, već su i naše učenice najbolje plasirane iz Srbije u svojim kategorijama. To je uspeh i učenica, i njihovih nastavnica, kao i celog kolektiva – zadovoljan je direktor Dimitrijević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set