• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. B.

03.06.2023

14:25

NADA JE KRALJICA MATURE! Mitrovački gimnazijalci došli na čas u kafanu!

N. B.

Vesti

NADA JE KRALJICA MATURE! Mitrovački gimnazijalci došli na čas u kafanu!

Podeli vest

Nada Janković, posle 67 godina od položenog ispita zrelosti, sastala se sa svojim drugovima iz školske klupe i podsetila se gimnazijskih dana u Sremskoj Mitrovici.

Na ovaj čas, koji je, doduše održan u jednom mitrovačkom restoranu, došli su dr Dimitrije Stojšić, Zoran Židišić, Krešimir Teševkić, Ratko Stanulović, Slobodan Paklar, Mirko Mirčetić, Bora Kolarski i Lazar Petković i Nada Janković - svi iz generacije 1955./56.

- Svi smo vrlo vezani iz naše generacije, odrasli u posleratno doba, u siromaštvu, ali u jednom
potpuno različitom vremenu. Sve to je opisano u knjizi "Zlatni odsjaj sećanja", objavljenoj povodom velikog jubileja 50-godišnjice mature učenika Mitrovačke gimnazije 2006. godine. Tada su poslednji put sa nama bili i naši profesori, kojih nažalost više nema među živima. Bila je to tada velika svečanost, kada se okupilo čak nas 150 gimnazijalaca iz četiri odeljenja - seća se Nada Janković, profesorka književnosti u penziji i bivša direktorka biblioteke "Gligorije Vozarević" u Sremskoj Mitrovici.

Nekadašnji mitrovački gimnazijalci sastaju se svake godine u junu, ali su prethodne dve druženja izostala zbog korone.

Sada su se prisetili uspomena iz školskog doba, poverili se jedno drugom, kao nekad...

- Naši su drugovi rasuti po celom svetu, kao što kaže ona pesma. Sve su to uspešni ljudi i stručnjaci u svojim oblastima, ali, nažalost, godine stižu, 86 nam je, sve nas je manje. Obišli smo ceo jedan generacijski krug - od maturanata, punih života, želja, ambicija, snova, preko zrelosti, formiranja porodice, profesionalne realizacije, do starosti, kada se živi od sećanja- sa setom u glasu priča Nada.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set