• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S. M.

08.06.2023

14:23

OVO SE RETKO VIĐA U SRBIJI! Pet generacija žena od čukunbake Ljubice do bebe Megice žive u Sremskoj Mitrovici - ONE ČUVAJU JEDNU TAJNU

N. B.

Vesti

OVO SE RETKO VIĐA U SRBIJI! Pet generacija žena od čukunbake Ljubice do bebe Megice žive u Sremskoj Mitrovici - ONE ČUVAJU JEDNU TAJNU

Podeli vest

U krugu od nekoliko stotina metara oko Ulice kralja Aleksandra Karađorđevića živi čak pet generacija žena! Najstarija je Ljubica Nikolić (81), njena ćerka Marija Štili ima 60, unuci Snežani Krčelić je 42. a praunuka Nikoleta Krčelić Miščević (22) pre devet meseci je postala mama Marije Magdalene.

Viđaju se svakodnevno, a najčešće se okupljaju u kući Marije Štili u koja tamo živi sa ćerkom Nikoletom, zetom Matijom i njihovom ćerkicom. 

Tamo je novinar "Informera" zatekao čistu radost, smeh i sreću, a prva je započela priču najstarija.

- Mlada sam se udala i nažalost, nisam dugo uživala u braku. Sa 21 godinom ostala sam udovica.
Mlada sam rodila svoje dvoje dece, sina i ćerku od kojih imam petoro unučadi, četvoro praunučadi i evo, moju najveću sreću čukununučicu Mariju Magdalenu, našu Megicu! Baš sam zadovoljna svojim životom i pored svih nedaća ostala sam zdrava i, Bogu hvala! A mislim da je to i zato što sam stalno radila- kaže čukunbaka Ljubica.

Radila je kao tgovac, a 1992. godine otišli za Nemačku, gde joj je, nesrećnim okolnostima, ostao invalid u kolicima i ona je brinula o njemu 25 godina.

- Problema je bilo, ali problemi su tu da ih rešavamo- sa osmehom poručuje prabaka Ljubica, kojoj je mala Megica najveća životna radost.

I ljubimci ženskog roda 

Kod familije Nikolić-Štili-Krčelić-Miščević u Sremskoj Mitrovici vlada pravi matrijarhat, jer pored pet generacija žena, čak su i kućni ljubimci Beti i Maza ženskog roda.

Kako u šali kažu, njihovi muški nisu bili te sreće, pa nisu doživeli pozne godine.
- Sve žene u našoj familiji, izuzev moje mame, rodile su kad su navršile 21 godinu, i upravo to je naša tajna pet generacija žena! U srećnom braku sam već 23 godine, svi radimo u našoj porodičnoj firmi, a Ninu smo podržali svim srcem kada nam je saopštila pre dve godine da želi da se uda i da je
trudna. Naš zet je izuzetan čovek, vredan i pošten, ubeđena sam da će njihov brak uspeti i da će
nas sve usrećiti sa još dece- uverena je Snežana Krčelić (42).

- Momčad familije čine deka, tata, moj muž i brat, mada se iskreno nadam da ćemo i mi imati
još dece, pa će tu biti još dečkića, da poprave prosek! Inače, bilo je tu oko moje udaje raznih
priča i saveta, te da se udajem premlada sa 20 godina, da treba da pričekam da završim najpre
fakultet. Ali, nisam se pokajala, gledajući moju mamu, baku i prabaku i njihove živote želela
sam i ja da stvorim porodicu mlada sa čovekom koga volim. Imam prelep život, svu moguću
pomoć familije i iznad svega mog supruga, tako da ću moći da u dogledno vreme završim i
fakultet. Želela bih da to bude Ekonomski, da mogu da se pridružim ocu u porodičnoj firmi,
kaže Nikoleta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set