• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/Rina

19.08.2023

11:56

Rođene prve zvezde Sabora violinista u Pranjanima! A večeras spektakl - 12 veličanstvenih sviraju za Majstorsko pismo

Rajko Milojević/Rina

Vesti

Rođene prve zvezde Sabora violinista u Pranjanima! A večeras spektakl - 12 veličanstvenih sviraju za Majstorsko pismo

Podeli vest

Prvog dana jubilarnog petog Sabora violinista najmlađi muzičari pokazali su svoje veštine. Zlatne violine osvijili su Milan Šišić i David T. Marković!.

Za razliku od prethodna četiri Sabora violinista, ove godine izostalo je takmičenje seniora, koji će se večeras od 20 sati takmičiti, odnosno "nadsviravati" za prvo Majstorsko pismo koje će biti izdato u Pranjanima.

Glavni takmičarski deo prvog dana Sabora bilo je takmičenje u juniorskim kategorijama i to u kategoriji od 8 do 12 godina, od 12 do 15 godina i od 15 do 20 godina.

Najbolji, najmlađi violinista Srbije, pobednik u kategoriji od 8 do 12 godina jeste David Đorđević, a

u kategoriji od 12 do 15 godina pobedila je Miljana Štrbac.

Foto: Rajko Milojević/Rina

Budućnost Srbije - juniori, pobednici na Saboru violinista u Pranjanima

Pesmu je najbolje odsvirao Andreja Lazarević, dok je nagradu za najizvornije muziciranje odnela Emilija Jelić. Dušan Spasojević najbolje je odsvirao kolo.

Glavne nagrade - Najbolji mladi violinista Srbije i Zlatna violina otišle su u ruke Milana Šišića i Davida T. Markovića.

 

Domaćin Sabora je, glumac, scenarista i režiser Radoš Bajić, koji je upravo u okolini Pranjana snimao scene svog poslednjeg filma "Heroji Halijarda", dramu o najvećoj akciji spašavanja savezničkih pilota tokom Drugog svetskog rata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...
NBA

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...

Legendarni NBA as Čarls Barkli (61) smatra da košarkaši Denvera neće moći da preokrenu rezultat u svoju korist u seriji protiv Minesote koja posle dva meča vodi 2:0, a njegovo mišljenje deli i Stiven Ej Smit, novinar ESPN-a.

08.05.2024

09:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set