• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.08.2023

16:21

Upoznajte Srbina koji se takmiči u izležavanju u Crnoj Gori! Jovan je favorit!

Privatna arhiva

Vesti

Upoznajte Srbina koji se takmiči u izležavanju u Crnoj Gori! Jovan je favorit!

Podeli vest

Kruševljanin Jovan Crnčanin (33), zaposlen u marketing službi Fudbalskog kluba Napredak, jedini je Srbin među osam preostalih učesnika takmičenja u izležavanju koje se održava u crnogorskom etno selu Brezna kod Nikšića. Jovana smo lako pronašli, jer vreme provodi lenčareći već deseti dan pod krošnjom stoletnog javora uz mobilni telefon, knjige i laptop.

Uveren da će biti pobednik ovog tradicionalnog takmičenja koje se organizuje već 12. leto, Jovan u šali kaže, da će srušiti stereotip o tome da samo Crnogorci mogu da pobeđuju u lenstvovanju.

- Lični rekord sam već oborio! Učestvovao sam na ovom takmičenju 2015. godine kada su propozicije bile malo drugačije, tj. nismo mogli da idemo u toalet. Tada sam stigao do samog kraja, kada smo posle 35 sati izležavanja podelili nagradu. Sada nam je dozvoljena desetominutna pauza na svakih osam sati - kaže Jovan. 

Foto: Privatna arhiva

Pogled na krošnju stoletnog javora

Podsećajući da je reč o takmičenju humorističkog karaktera, Jovan priznaje da je reč o i psihološkoj borbi sa samim sobom. 

- Nije sad važno da li nam je naporno da ležimo na jednom ili drugom boku i da li je i ležanje fizički zamorno, koliko ta igra čekanja. Imam osećaj da ću, ako pobedim moći sve kad se vratim - priča Jovan za "Informer". 

Foto: Privatna arhiva

Od 21, koliko ih je započelo takmičenje u petak, 18. avgusta, danas, 28. avgusta ima ih osmoro

Od početka, kada ih je bilo ukupno 21, "prelomio" je "da samo sačeka da ostali fer odustanu".

 - Bila su ovde trojica, četvorica Rusa i Ukrajinaca. Nije bilo problema, ali hladniji su, imaju malo drugačiji mentalitet. Prva dva dana nisu mogli da me razbude jer sam i dan i noć prespavao pošto sam celu noć vozio, a vidim da nekima smeta moje hrkanje...Dobro se slažemo. Ostala su dva đetića i đevojke - dodaje Jovan i ističe da inače voli da planinari i da pliva, rekreativno igra fudbal s prijateljima.

- Gledao sam pre neki dan utakmicu Napretka, nemaju sreće na početku ovog prvenstva i, evo, hoću igračima na delu da pokažem da čovek može sve da savlada ako je dovoljno uporan i posvećen. A što se nagrade od 1000 evra tiče, to je već potrošeno, ali ostaće nešto za veliku proslavu u omiljenoj kafani  uz ljude koji mi znače i, nikad nisam verovao da ću ovo rećim, nedostaju - poručuje Jovan. 

Zbog nevremena, sele se pod krov!

Zbog najavljenog pogoršanja vremena, cela ekipa ispod krošnje javora danas prelazi pod krov. Jovan kaže da su im prvih dana problem pravili mravi i jutarnja rosa, ali da se domaćini dobro brinu o njima. 

- Imamo tri obroka dnevno, osveženje, sladoled...ni o čemu ne oskudevamo - kaže Jovan. 

 

Čarapan 100%

- Ja sam 100 % Čarapan, ali prezime vuče poreklo iz srednjeg veka, iz sela Crnča, koje se nalazi između Bijelog Pola i Berana - otkriva Jovan.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set