• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. G.

19.09.2023

17:20

(VIDEO) Upecao tri zlatne ribice! Pogledajte šta im je rekao!

Privatna arhiva

Vesti

(VIDEO) Upecao tri zlatne ribice! Pogledajte šta im je rekao!

Podeli vest

Gotovo u isto vreme kada su se košarkaši Srbije vratili sa srebrom iz Manile, a Novak Đoković osvojio US Open i 24. grend slem titulu, iz Španije su sa zlatnim odličjem stigli i članovi srpske reprezentacije u sportskom ribolovu! Pa da li je moguće da je Srbija i u tome najbolja, pitali su se mnogi.

Goran Radović Gica iz Arilja, kapiten reprezentacije koja je na Svetskom prvenstvu u Španiji odbranila zlato "ulovljeno" prošle godine u Hrvatskoj, kaže da je ovaj uspeh ostvaren zahvaljujući velikom timskom radu.

Foto: Privatna arhiva

Oni su najbolji ribolovci na celom svetu

- Bili smo kao jedan! Pratili su moj instikt, moje smernice kao kapitena, a svaki član reprezentacije je odradio svoj deo posla sa ljubavlju, punim srcem i taj timski rad je doneo neverovatan uspeh. Ovo je 69. Svetsko prvenstvo i do prošle godine, kao reprezentacija nismo bili ni blizu do te zlatne medalje. Ali, eto, prošle godine osvojili smo prvo mesto u Hrvatskoj, a ove godine u Španiji smo odbranili titulu. Time smo dokazali da to nije slučajnost, već smo velesila u sportskom ribolovu -

kaže Goran.

On je tim povodom snimio jedan video sa tri ulovljena šarana koje pušta u vodu, a svaki je posvetio pobedama na svetskim prvenstvima! Trećeg i najvećeg šarana, pustio je za sreću na sledećem šampionatu sveta u Francuskoj, gde će ekipa Srbije pokušati da i treći put osvoji zlato i u trajno vlasništvo preuzme prelazni pehar tzv. salataru.

Šarane je pustio, kako kaže, kao dobro delo, jer smatra da svaki uspeh je nagrada, a za tu nagradu mora da učini neko dobro delo.

Foto: Privatna arhiva

Goran Radović Gica, kapiten repretentacije Srbije u sportskom ribolovu

- Kada jedna mala zemlja napravi tako neverovatan uspeh, pitamo se šta je onda veličina? Nije veličina novac, jer su sve te zemlje koje idu na svetsko prvenstvo mnogo bogatije od nas i više ulažu u sve to. Nije veličina ni masovnost, jer naša zemlja je mala sa do 80.000 ribolovaca. Onda shvatimo da mi Srbi to u srcu nosimo, što su naši slavni preci ostavljali na bojnom polju, mi to sada ostavljamo na sportskim terenima – kaže Gica.
Za Gorana ovo je 10 jubilarna medalja, ima šest zlatnih i po dve srebrne i bronzane. Od tih šest zlatnih dve su sa reprezentacijom sa Svetskog prvenstva, dve su u pojedinačnom takmičenju sa Svetskog prvenstva 2014. i 2021. godine i dve osvojene na klupskim takmičenjima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set