• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. F.

21.09.2023

14:04

(VIDEO) Evo odakle je stigla lavica koja je uznemirila Suboticu! Gladna, žedna, izmorena

Privatna arhiva

Vesti

(VIDEO) Evo odakle je stigla lavica koja je uznemirila Suboticu! Gladna, žedna, izmorena

Podeli vest

Mladunče lava koje su na čantavirskom putu pronašli prolaznici, zbrinuta je u prihvatilištu zoo vrta na Paliću, ali je u vrlo lošem stanju.

Mala lavica, stara oko pet meseci, verovatno bi uginula da je prolaznici nisu primetili, pozvali policiju a oni zoo vrt. 

- Reč je o ženki, koja je u vrlo lošem stanju, dehidrirana je i ko zna kad je poslednji put jela. Stara je oko četiri, pet meseci ima 9, 5 kilograma. Ili je pobegla ili ju je neko pustio. Dobila je infuziju i trudićemo se da je oporavimo - kaže Andrijana Tot iz zoo vrta na Paliću.

Ona apeluje na sugrađane da ne kupuju životinje, pogotovo divlje mačke jer je to, ističe, neodgovarno i nehumano. 

- Time što neko za ljubimca ima divlju mačku nije stvar prestiža! U prirodi ih ima vrlo malo, tek 24.000 jedinki. Postoji organizacija koje zajedno sa zoovrtovima radi na očuvanju mačaka, pogotovo lavova, tigrova, a oni, koji ih kupuju za ljubimce direktno utiču na smanjenje njihovog broja - ističe Tot.

Podsećajući da je nelegalna trgovina i držanje divljih životinja u Srbiji strogo zabranjeno zakonom, naša sagovornica kaže da ljudi držanjem mladunaca divljih mačaka u stvari ugrožavaju tu životinju. 

- Nijedno fizičko lice ne može da pruži adekvatnu ni negu ni smeštaj takvoj životnji. Sve je to interesantno dok su mali, a šta kada poraste. Divlje mačke, lavići i tigrići imaju poseban režim ishrane. To je vrlo neodgovorno - naglašava Tot.

Ona pretpostavlja da je vrlo moguće da je pronađena lavica kupljena na crnom tržištu, ali da je to zadatak policije da otkrije. 

Pogledajte snimak kako je izgledao susret iznemogle lavice sa ljudima na čantavirskom putu:  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set