• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer TV /Alo, Beograde

26.10.2023

09:56

(VIDEO) Ko ovde dođe na štakama, ide kući trčeći! Voda koja čini čuda!

Informer TV/Alo, Beograde

Vesti

(VIDEO) Ko ovde dođe na štakama, ide kući trčeći! Voda koja čini čuda!

Podeli vest

Lekovita voda Banje Voljavče u Stragarima, između Topole i Kragujevca spasila bi i danas mnoge od kostobolje, išijasa i bolnih ožiljaka, kao što je nekad lečila čak i rimske legionare, a kasnije i Karađorđeve i Miloševe ustanike, iscrpljene i ranjene na bojištima...

Danas su tamo oronule zidine, ali lekovita voda i dalje teče i na nju dolaze nemoćni...

U kakvom god da je stanju ovaj objekat, narod dolazi i odlazi kući zadovoljan i izlečen. Pogotovo oni koji su imali prelome kostiju, velike posekotine, ali i pritisak i slične probleme. Ovde dolaze sedam, 14 ili 21 dan i to tako što maksimalno u vodi mogu da provedu 10 minuta pa se kasnije povećava na 20. Voda ne menja temperaturu i leti i zimi njena temperatura je 24 stepena- kaže Radislav Tošković, predsednik Mesne zajednice Stragari. 

Foto: Informer TV/Alo, Beograde

Temperatura vode i leti i zimi je 24 stepena a lekovita je za kostobolju, išijas pa i pritisak

Prema njegovim rečima ovde se i dalje prepričava kako je jedan monah iz Voljavče koga su doneli na ovaj izvor, na nosilima posle 21 dana potapanja nogu u vodi, ustao i prohodao!

Banju su decenijama održavali meštani a bila je vlasništvo manastira Voljavče. 

Svi su uvereni da tretmani ovom vodom zaista pomažu, ali ne znaju od koga da traže pomoć da ovo prirodno lečilište obnovi. 

Pogledajte više u prilogu emisije Alo, Beograde, Srbija zove:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set