• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. G.

27.10.2023

16:33

Penzioner sam, tim se dičim! U Sevojnu svake godine jedva čekaju ovu žurku!

Z. G.

Vesti

Penzioner sam, tim se dičim! U Sevojnu svake godine jedva čekaju ovu žurku!

Podeli vest

Oko 400 penzionera nekadašnje valjaonice aluminijuma u Sevojnu, današnjeg "Impol Sevala", jedva čekaju kada će Sveta Petka, dan fime u kojoj su zaradili penziju. Kao i prethodnih i ove godine, na Svetu Petku za njih i ostale zvanice priređen je svečani ručak, i to uz zvuke trube Dejana Petrovića i KUD "Sevojno"!

Rukovodstvo nije zaboravilo svoje najstarije, koji su decenijama gradili ovo preduzeće. Nekada društvena svojina od 2002. godine je prešla sa 70 odsto u vlasništvo "Impola" iz Slovenske Bistrice, dok su po 15 odsto vlasnici mali akcionari i Akcionarski fond.
- Danas je 48 godina od početka redovne proizvodnje i 21 godina od uspešno sprovedene privatizacije. Mi nismo prekidali tradiciju okupljanja naših penzionera. Kada sam pitao Slovence, posto su postali vlasnici, da li da nastavimo sa okupljanjem penzionera na Dan preduzeća, rekli su da nastavim, da ništa ne menjamo. I tako svake godine imamo 300 do 400 penzionera na ručku – kaže Ninko Tešić, generalni direktor "Impol Sevala".

Foto: Z. G.

 

I u Sloveniji "Impol" organizuje isto okupljanje za svoje penzionisane radnike.
- I kod nas je to postalo tradicija. Imamo naše penzionere koje svake godine okupimo. I ovde u Sevojnu i u Sloveniji mnogi od tih penzionera su naši mali akcionari – rekao je Andrej Kolmanič, predsednik Nadzornog odbora kompanije.

Foto: Z. G.

Rukovodstvo firme zna za red

Za penzionere iz Užica organizovali su prevoz, a oni su bilo presrećni što ih u firmi i dalje poštuju.

- Ne znam da li ijedna firma u Srbiji organizuje ovako nešto za svoje bivše radnike! Već 27 godina sam u penziji i svake godine dolazim, osim kada je bila korona. Jedva čekam ovaj dan da se sastanem sa bivšim kolegama. Radio sam 35 godina i sa beneficijom sam otišao u penziju – kaže penzioner Mirko Vučković.

Foto: Z. G.

Kolege penzioneri Mirko i Slavoljub

Njegov kolega Slavoljub Šunjevarić je u penziji 23 godine, a imao je više od 40 godina staža.
- Svake godine dolazim, a ovo je i prilika da se prebrojimo koliko nas je ostalo.
Želim ovoj firmi da bude što uspešnija – kaže Slavoljub.
I Branka Andžić ne propušta nijednu proslavu.  

- Otišla sam u penziju sa punim radnim stažom od 35 godina i evo već sam 13 godina penzionerka. Mnogo mi znači ova proslava. Ovo je prilika da se vidim sa dragim ljudima. Hvala bogu da smo dobro i zdravo. Divno je prisetiti se tih nekih dana dok smo radili – kaže Branka.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set