• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/ M. M.

09.11.2023

18:18

Znate li gde se nalazi selo Dol iz serije "Kalkanski krugovi"? Nova atrakcija usred Šumadije!

M. Mihailovic

Vesti

Znate li gde se nalazi selo Dol iz serije "Kalkanski krugovi"? Nova atrakcija usred Šumadije!

Podeli vest

Gledaoci Informer TV imali su priliku da prate seriju "Kalkanski krugovi". One, koji su prvi put upoznali junake iz Dola i čuli za misteriozni zabran, sigurno će zanimati priča koja sledi...

Selo Dol u kome je smeštena radnja ove izuzetno gledane serije je Jelovik, nadomak Aranđelovca, na obodima Bukulje. 

Davnih šezdesetih ovde su snimljene klape legendarnog filma "Marš na Drinu" a za "Kalkanske krugove" svoje seosko imanje filmadžijama je ustupio Rajko Novaković.

Foto: Mikiša Mihailović

Rajko Novaković ispred Veliborove kuće

Još onomad, kad je snimanje prvog dela završeno, Rajko nam je ispričao da svakodnevno prima pozive gostiju koji žele da prenoće ili borave dan, dva u starim kućama u kojima su stanovali Miona, Dejan i Velibor.

Foto: Mikiša Mihailović

Deo serije sniman je na imanju Rajka Novakovića a magarac je bio omiljen filmskoj ekipi

To ga je iznenadilo isto koliko kada je dobio ponudu da primi filmsku ekipu.

- To mi je bilo na granici fantazije. Nisam neki filmofil, ali kada sam video plejadu glumaca koja se okupila, bez reči sam ponudio sve, kuće stare više od sto godina, davno zaboravljen nameštaj, ali i svoju pomoć..- isrpičao nam je Rajko. 

Foto: Mikiša Mihailović

U Mioninoj sobi

Otkrio nam je da je njegov magarac postao miljenik glumaca.

- Jednom mi je Laušević, koga su ovde posebno zavoleli, u šali kazao: "Novak, moramo ovog tvog magarčića što pre da ženimo!" Bio je prava maskota. Bilo je raznih šala, dopala im sa naša rakija i naša paprika i sir, a bivalo je uvek i nešto na žaru - otkrio je ovaj domaćin.

 

 

Seoske misterije 

Pojedinim meštanima posebno je bilo interesantno što se radnja serije "Kalkanski krugovi" neverovatno poklapa sa misterioznom pričom iz šuma Bukulje.
- Nisam siguran da li je autor scenarija znao za to ili je to puka slučajnost. Sećam se razgovora koje sam kao mali slušao. U šumama Bukulje je, po tim pričama, živela nepoznata žena kojoj je u posetu dolazio izvesni oficir iz Aranđelovca. Iz te veze rađala su se deca koju su oni poklanjali brakovima bez dece. Govorili su da se godinama kasnije, iz braka te dece, rađala deca sa manama - ispričao nam je jedan Aranđelovčanin. 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set