• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

05.12.2023

13:32

Neverovatan događaj u Novom Sadu! Marina jednu bebu rodila u komšijinom automobilu, druga je sačekala, a evo šta se sve zbilo...

Shutterstock/društvene mreže

Vesti

Neverovatan događaj u Novom Sadu! Marina jednu bebu rodila u komšijinom automobilu, druga je sačekala, a evo šta se sve zbilo...

Podeli vest

Stevan Silađi iz Odžaka opisao je na društvenim mrežama neverovatnu dogodovštinu od pre nekoliko noći, čiji je finalni rezultat bio da je njegova komšinica rodila jedno blizanče u njegovom automobilu, a drugo u novosadskom porodilištu, poznatom kao Betanija.

Sve je počelo kada je u 1.20 posle ponoći, kada se, kako kaže, "taman razgaćio" i pošao u krevet posle napornog radnog dana, dobio poziv od komšije Tihog, koji mu je rekao da je njegova kćerka Marina dobila trudove i da je treba voziti u porodilište.

- Skačem, oblačim se i sa komšijinom ženom Ružom krećem ka Somboru. Međutim, ona mi kaže: "ne za Sombor, već za Novi Sad. Marina za tamo ima uput!" Okrećem se i pun gas! Od starta kršim sve zakonske norme o bezbednosti u saobraćaju i prolazim na crveno, već na izlasku iz Odžaka, a naravno, ni kroz usputna sela se ne pridrzavam ograničenja – priznao je Silađi.
Čim je čuo da Marina kaže da joj je pukao vodenjak, nagazio je na gas još jače. 

Foto: Privatna arhiva /Društvene mreže/ Fb

Stevan Silađi detaljno opisao događaj od pre nekoliko večeri

- Pred Rumenačkim krivinama, Marina viče da se porađa, a ja se pitam "jao, meni šta sad da radim?" Prvo što mi pada na pamet jeste da nema stajanja! Treba mi patrola policije ispred mene, ubiću nekoga kako vozim i okrećem "192". Psujem sve po spisku što mi se javlja automat, umesto da odmah dobijem nekoga, ulazim u Rumenačke krivine i čujem kako mi beba plače u kolima i pomišljam, jbt, samo jedno plače, a nosi blizance, a gde je drugo? – nastavlja s opisom neverovatane večeri ovaj Odžačanin.

Kad su mu se javili iz centrale Policijske uprave u Novom Sadu, objasnio im je na brzinu kakva je drama u njegovom autu i tražio je da pošalju patrolu koja bi ih sprovela do porodilišta i obavestila lekare u Betaniji.

- Ulazim u grad i, hvala Bogu, stvoriše se niotkud - obilazi me patrola. Tu je sirena, rotacija ispred mene - scena kao iz američkih filmova. Hvatam sredinu duple trake, kao i oni, i za njima! Zakonske norme više ne postoje! Idemo pod rotacijom, i, gas do Betanije kroz Novi Sad – nastavlja Silađi i opisuje hepi-end ove drame.

- Dvojica momaka iz patrole i ja utrčavamo po kolica u Betaniju, dok medicinsko osoblje obavlja šta već treba. Valjda su sekli pupčanu vrpcu...Nisam gledao iz pristojnosti - opisao je detaljno Silađi.

Foto: Privatna arhiva /Društvene mreže/ Fb

Do Betanije vozio pod policijskom pratnjom

Sve se to dešavalo na zadnjem sedištu njegovog auta. Marinu su, navodi, potom, izneli i drugo dete rodila je carskim rezom u porodilištu..

Silađi je se zahvalio policajcima Mijalčiću i Gobeljiću što su ga bezbedno sproveli kroz grad i na ličnoj podršci. Zbog specifične situacije, kaže, biće mu oprošteno što je u određenim situacijama kršio saobraćajne propise.

- Naravno, kad smo se vratili nazad u Odžake, ja i Ruža, kod Tihija je već čekala kafica i prva čast, što je u našem narodu i običaj, a dobio sam epitet "diplomirane babice". Mislim da će se ova moja "mečkica" jos dugo, dugo voziti u mojoj porodici, opravdala je svoj kvalitet i izdržljivost, a ko zna, možda još koja bebica zaplače u njoj, nikad se ne zna – zaključio Stevan Silađi.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set