• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.12.2023

07:20

Leskovački roštilj zamirisao usred Lucerna! Švajcarci navalili, a tek Italijani!

jugmedia.rs

Vesti

Leskovački roštilj zamirisao usred Lucerna! Švajcarci navalili, a tek Italijani!

Podeli vest

Leskovački ugostitelji Bratislav i Srđan Stojanović i ove godine su Švajcarcima pokazali šta je pravi roštilj! Na tradicionalnoj manifestaciji "Venite" u Lucernu imali svoj štand sa svim specijalitetima rodnog kraja.

U Lucernu se svake godine u decembru održava fešta nalik na leskovačku Roštiljijadu a među 62 štanda, odnosno 62 zemlje učesnice bio je i jedan jedini iz Srbije. 

- Svaka zemlja je predstavila svoje specijalitete. Na primer, Slovenija svoju kranjsku kobasicu, Mađari svoj gulaš, Grci – giros, a bilo je i predstavnika Japana i Koreje, koliko sam mogao da primetim - rekao je za Jugmediu Bratislav Stojanović.

Foto: jugmedia.rs

U švajcarskom gradu Lucernu svakog decembra održava se fešta nalik na našu Roštiljijadu

 

Bratislav i Srđan su imali na štandu skoro sve specijalitete sa leskovačkog roštilja, dodatno i kolače, ajvar, ljutenicu, spržu, mala domaća vina iz Kruševca i "zaječarsko" pivo.

- Atmosfera je bila predivna, a naš štand prepun! Uvek gužva i sve smo prodali jer ima mnogo naših ljudi u Lucernu i okolini, a kupci su bili i sami Švajcarci, a ponajviše Italijani- objašnjava.

Ono što je za njega uvek iznenađenje jeste da se na toj gurmanskoj manifestaciju usred  Evrope ne izdaju fiskalni računi.

Foto: jugmedia.rs

Kako drugačije

 

- To je ono zbog čega se, na primer, često buni leskovačka javnsot tokom Roštiljijade, a zanimljivo je da su lokalne vlasti donele odluku da ni jedan sadržaj u lepinji ne sme da košta više od 15 franaka - ističe Bratislav.

Foto: jugmedia.rs

Bratislav Stojanović

 

Zajedno sa Srđano on je predstavljao hotel "Bavku" koji je za ovaj nastup platio zakup 4,5 hiljada franaka za 30 kvadrata usred Lucerna.

- Po mnogome me je ova manifestacija podsetila na Roštiljijadu. Uz sve gastronomske specijalitete ima i zabavnog, muzičkog dela na bini. Naime, svaka zemlja je imala po dva sata da se svojom izvornom muzikom predstavi. Mi smo ostali uskraćeni zato što zaista nismo imali novca da povedemo i neko Kulturno umetničko društvo- žale zbog toga obojica. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set