• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.02.2024

16:33

Znate li šta je "sejf drajver"? Subotičane vozi kući iz provoda, a pogodite ko njega vozi!

Public

Vesti

Znate li šta je "sejf drajver"? Subotičane vozi kući iz provoda, a pogodite ko njega vozi!

Podeli vest

Posle Beograda i Novog Sada, i Subotica je dobila prvog "sejf drajvera", sigurnog vozača! Njegove usluge traže oni koji se iz provoda vraćaju kući a nemaju čime ili pak nisu u stanju da voze...

Matija Đurović je prvi "subotički siguran vozač" koji na poziv dođe po vas, odveze vas vašim automobilom gde želite, kada vi ne možete...Njegov posao je da vas bezbedno vrati kući. 

On je siguran, mlad momak, koji dok vozi ne pije, potpuno svestan odgovornosti koju je preuzeo na sebe kako kao taksista u jednom subotičičkom udruženja, tako i kao "siguran vozač".

On pomaže i onima koji imaju manje od 21 godine koji sa probnom vozačkom dozvolom ne mogu da voze posle 23 sata, a ideja da se bavi ovim poslom, upravo je krenula odatle.

Foto: Subotičke/printskrin

Matija Đurović, prvi sejf drajver u Subotici

 

- To smo smislili moje društvo i ja, kad smo bili mlađi, jer smo mogli da vozimo samo do 23 sata. To je po zakonu i tako mora. Međutim, kao po pravilu u to vreme uvek bude najzanimljivije u provodu i najviše bismo voleli da ostanemo još malo. Sada, kada imam "pravu" vozačku odlučio sam da ja budem "sejf drajver" i mislim da je to neophodno ne samo zbog onih koji imaju probnu vozačku, već i zbog onih koji popiju malo više - priča Matija. 

Sejf drajveri postoje u Beogradu i u Novom Sadu, a Matija je imao priliku da koristi usluge u Beogradu.

- Tada sam se raspitao kako se to radi, kako funkcioniše i nedavno sam startovao. Mušterije su i mladi i stari, opušten su u vožnji, nije bilo neprijatnosti i ja sam zadovoljan - kaže Matija. 

 Kada zarvši s poslom, Matija zove mamu, koja vozi taksi, pa tako i on ima svog sejf drajvera. 

- Mama podržava ovaj posao i srećna je. Rekla mi je možda na početku neće ići dobro, ali probaj. 

Subotica jeste miran grad ali su vozači veoma brzi i čini mi se da svaki stanovnik ima automobil. Gužva je na putu, ali ja se trudim da vozim bezbedno - dodaje Matija. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set