• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.03.2024

11:20

Đaci iz Petrovca na Mlavi oduševljeni Vojnom akademijom a najviše pažnje privukla su im dva kabineta

Ministarstvo odbrane

Vesti

Đaci iz Petrovca na Mlavi oduševljeni Vojnom akademijom a najviše pažnje privukla su im dva kabineta

Podeli vest

Učenici Srednje škole "Mladost" i Osnovne škole "Bata Bulić" iz Petrovca na Mlavi, sa svojim nastavnicima, posetili su Vojnu akademiju.

Oko stotinu učenika, direktore OŠ "Bata Bulić" i Srednje škole "Mladost" Ivana Radosavljevića i Aleksandru Filipović, predsednicu Skupštine opštine Petrovac na Mlavi Hristinu Đorđević kao i predsednika Sportskog saveza opštine Dejana Marković dočekao je načelnik Vojne akademije pukovnik vanr. prof. dr Srđan Blagojević. 

Blagojević je uz dobrodošlicu predložio da ovakav vid druženja nastave, te da u budućnosti kadeti sa svojim nastavnicima uzvrate posetu Petrovcu.

 

Ovo je bila prilika da đaci neposredno sagledaju mogućnosti za nastavka školovanja na Vojnoj akademiji i srednjim vojnim školama.

U obilazak su ih vodili kadeti koji su im iz prve ruke približili kako izakmičenja ...

Posetili su i spomen sobu koja čuva bogatu i dugu istoriju našeg visokog vojngledaju njihove dnevne obaveze, šta rade van nastave, kako izgledaju manifestacije, tog obrazovanja, a posebnu pažnju privukla su im kabineti naoružanja i vojne opreme, kao i simulator letenja.

 

Otvorena vrata svake subote od 10 do 13

Konkurs za upis u vojne škole otvoren je do 31. marta i prilika je za sve mladiće i devojke koji razmišljaju o vojničkom pozivu kao svojoj budućoj karijeri da se prijave. Kako izgleda školovanje na Vojnoj akademiji, u Vojnoj gimnaziji i Srednjoj stručnoj vojnoj školi "1300 kaplara", svi oni koji maštaju da jednog dana ponesu uniformu Vojske Srbije mogu svake subote tokom trajanja konkursa da vide tokom "Otvorenih vrata" u ovim školama od 10 do 13 sati i saznaju iz prve ruke o životu i radu kadeta i učenika, kao i o uslovima koje vojne škole pružaju.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set