• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/G. R.

04.04.2024

16:58

Ništa od jagnjetine za Đurđevdan! Psi lutaliice napravili pokolj u toru!

G. R.

Vesti

Ništa od jagnjetine za Đurđevdan! Psi lutaliice napravili pokolj u toru!

Podeli vest

Čopor pasa lutalica napravio je tokom noći krvavi pir na imanju domaćina Radenka Stevića u Prnjavoru kod Šapca.

Preklali su četiri jagnjeta i dve koze! dva jagnjeta su odvukli i izujedali pa veterinar pokušava da ih spase. Držeći se za glavu od muke koja ga je snašla, sabrao je po tržišnim cenama, oko 1.500 evra štete.
- Ovo je pravi masakr. Kada sam ujutro otišao da obiđem stoku imao sam šta da vidim. Tužna i žalosna slika. Sreća pa sam pre dvadesetak dana osam ovaca odneo kod kolibe jer sam morao da ih razdvojim od jaganjaca koji su već porasli, inače bih ostao bez papka na imanju - priča Radenko.


Mesto gde je Radenko čuvao stoku nalazi se oko 50 metara daleko od kuće, u ograđenom ekonomskom dvorištu u blizini stočne pijace i igrališta. Na ovim mestima se okuplja veliki broj pasa lutalica koje su u poslednjih godinu još četiri puta napravile štetu Radenku, a dana nisu bile pošteđene ni njegove komšije. 

- Tri puta su udavili po dva, tri jagnjeta, a prošli put su preklali devet sjagnjenih ovaca pošto su preskočili. Posle toga sam postavio kockastu armaturu i žicu visoku dva metra i bio uveren da je stoka sigurna - nastavlja Radenko i pretpostavlja da su psi po svemu sudeći bili veoma gladni pa nisu odustajali dok ispod "bunkera" koji je napravio nisu prokopali zemlju i tako upali u tor. 

Veterinarski inspektor je napravio zapisnik o masakru na Radenkovom imanju, a on se nada da će ipak uspeti da naplati odštetu iako jaganjci nisu imali ušne markice.

- Ostavio sam ih za slavu i nekoliko da prodam za Đurđevdan, pa su ostali neobeležni. Mislim da bi trebalo rešiti problem velikog broja pasa lutalica u selu koji su veoma agresivni i opasni pa će kada potamane svu stoku početi da napadaju ljude - rekao je na kraju Radenko.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set