• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S. S.

27.05.2024

19:07

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!

S. S.

Vesti

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!

Podeli vest

"Međugeneracijska solidarnost kroz likovnu koloniju" u organizaciji Udruženja građana "Teofilos", pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, okupila je u Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male Pčelice" veliki broj ostvarenih umetnika ali i onih budućih, učenike kragujevačkih osnovnih škola i talentovanih korisnika Zavoda.

 - Vlada, Ministarstvo i sam predsednik Srbije, Aleksandar Vučić pružaju punu podršku radu ovakvih ustanova prepoznajući potrebu da se taj rad unapredi i da se zaposlenima i korisnicima omogući sve što je neophodno da rezultati budu što bolji. U Zavodu "Male Pčelice" ti se rezultati itekako vide, a ova slikarska kolonija pruža punu afirmaciju svim našim zajedničkim naporima čiji je krajnji cilj dobrobit korisnika i njihova maksimalna integrisanost u širu zajednicu - rekao je otvarajući koloniju državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Đorđe Todorov.

Direktorka Zavoda dr Danijela Nastić Simović rekla je da će na likovnoj koloniji kroz zajedničko stvaranje likovnih dela biti proširen prostor za podršku, saradnju i izražavanje individualnosti i kreativnosti akademskih umetnika, učenika osnovnih škola i korisnika Zavoda. 
- Ovde nije reč samo o inkluziji osoba sa mentalnim poteškoćama već se ostvaruje i dublje povezivanje među generacijama i stvaranje održive osnove za inkluziju i solidarnost - navela je dr Nastić Simović.

Otvaranju likovne kolonije prisustvovala je dr Gordana Damjanović, pomoćnica gradonačelnika za zdravstvenu zaštitu, ljudska i manjinska prava koja je navela da je Zavod u Malim Pčelicima drugi dom za 900 osoba sa mentalnim poteškoćama.

 

- Ovaj Zavod je za ponos kada je reč o osećaju jednog društva za osobe sa mentalnim poteškoćama ili invaliditetom. Stručnost, požrtvovanost i posvećenost odlika su zaposlenih u Zavodu koji je poslednjih godina postao najhumanije, najosetljivije i najstručnije zborište i drugi dom osoba za mentalnim smetnjama - navela je dr Damjanović. 
Sav prihod sa aukcije slika nastalih tokom 14. kolonije biće usmeren na poboljšanje kvaliteta usluga Zavoda tako da će korisnici uživati u plodovima svog rada, a predstavnica organizatora, članica Upravnog odbora udruženja "Teofilos", Danijela Janković navela je da će ovo udruženje nastaviti da podržava ovakve akcije.


Koloniji su, pored brojnih zvaničnika prisustvovali i pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Marina Vidojević i narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije Miroslav Petrašinović. 
Tokom programa dobrodošlice koju su za goste pripremili korisnici Zavoda, državni sekretar Đorđe Todorov i direktorka Zavoda dr Danijela Nastić Simović u jednom trenutku zapevali su zajedno sa izvođačima na bini.

Pesma "Srpkinja je mene majka rodila", bila je jača od uobičajenog protokola  pa je svečano otvaranje slikarske kolonije u Zavodu "Male Pčelice" preraslo u spontano druženje i prigodno veselje.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set