• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Z. G.

31.05.2024

11:04

Evo, stigao sam! Užički Supermen pred Ajfelovom kulom, posle 85 dana pešačenja!

Privatna arhiva

Vesti

Evo, stigao sam! Užički Supermen pred Ajfelovom kulom, posle 85 dana pešačenja!

Podeli vest

Užički Supermen Milovan Milutinović (76) put dug od oko 2.700 km prepešačio je za 85 dana i stigao do svog cilja! On se 7. marta iz Užica uputio peške u Pariz da bi učestvovao na Olimpijskim igrama!

- Evo, stigao sam, prošao sam ispod Trijumfalne kapije i Ajfelove kule. Sada sam kod prijatelja, malo se oporavljam, jer sam smršao 11 kg. Od ponedeljka počinju moje aktivnosti kako bih učestvovao na Olimpijskim igrama, bar kao atrkacija – rekao nam je Milovan.
Kaže da je imao dosta teškoća tokom puta, veći deo spavao na otvorenom u vreći koju je nosio, a jednom je prošlo i 27 dana da se ne obrije i ne okupa kao čovek.

Ipak, uspeo je sa rancem na leđima preko koga je prebačena srpska zastava, sa šalom u znaku srpske trobojke i srpskom šapkom na glavi da prošeta Parizom.


- Tu sam kod poznanika, Užičana koji u Parizu žive već 35 godina. Čak imam i spravu za vežbanje “gladijator”, na kojoj treniram u nadi da ću nastupiti na Olimpijskim igrama. Želim čovečanstvu da pokažem kako jedan čovek sa 76 godina može da izgleda i da ima snage da sa 50 ili 100 kg terete trči 100 metara, kako izgleda čovek koji 60 godina nije bio kod lekara i koji je u sedamdesetim godinama završio fakultet, upisao master, a i doktoriraću – kaže užički Supermen.

 

A da bi nastupio na Olimpijskim igrama kaže da će ići svim mogućim kanalima, preko ambasada, ministastava i našeg i stranih, da će ponovo kontaktirati Olimpijski komitet…
- Ostvario sam jedan cilj, došao sam peške do Pariza. Sada mi predstoji teža borba, da me puste da učestvujem na Olimpijskim igrama. Ako to ne bude moglo, nadam se bar nekom odgovoru zašto? To ću raditi narednih dvadesetak dana, a onda ću kontaktirati ponovo Ginisove rekorde, jer imam sve uslove da ponovo oborim rekord. Sve sam pripremio – kaže Milovan i dodaje da ako ove godine ne uspe ima još Olimpijada za koje će biti spreman.


Milovan je, podsetimo, pošao na oko 2.700 km dug put kroz sedam država. Cilj mu je da učestvuje na Olimpijskim igrama, koje se održavaju 26. jula. Njemu je ovo treći put da kreće na put peške. Prvi put je išao peške za London 2012. godine kada je postao i zvanično Ginisov rekorder. Tu je 100 m sa 200 kg tereta pretrčao za minut i 33,9 sekundi, dok je sa 50 kg tereta 100 m pretrčao za 25,19 sekundi. Drugi put se užički supermen uputio u Moskvu 2020. godine na proslavu Dana pobede nad fašizmom. Stigao je u Moskvu, ali se ubrzo vratio jer je tada bila pandemija korona virusa. Sada, u 76.godini života, ide ka svom životnom cilju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set