• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/N. S.

16.06.2024

18:25

Titov "mercedes" kupio na otpadu za male pare! Sad se ponosi!

N. S.

Vesti

Titov "mercedes" kupio na otpadu za male pare! Sad se ponosi!

Podeli vest

Na platou kod Spensa u Novom Sadu održan je sedmi Sajam automobilčića i prvi Oldtajmer šou na kome je učestvovalo više od 140 izlagača iz zemlje i regiona.

Dok su se kolekcionari malih automobila, igračaka tiskali oko štandova sa njima, najviše pažnje posetilaca privukao je najstariji automobil "mercedes 220A" proizveden u Nemačkoj 1955. godine. 

Njegov vlasnik, Srđan Jovanović i osnivač "Autoveteran kluba" s ponosom je pričao o svom "ljubimcu".
- Ovaj automobil je dobijen kao ratna odšteta za Vojnu ustanovu Karađorđevo, a registrovan je u Jugoslaviji 1956. godine. Vlasnik sam od 1976. godine, a u njemu se nekada vozio i Tito - priča s ponosom Srđan o svom "ljubimcu".

Foto: N. S.

Srđan Jovanović s jedinstvenim "mercedesom" iz 1955. godine

 

Kako se "mercedes" u Vojnoj ustanovi Karađorđevo koristio kao službeno vozilo, tako se doživotni predsednik bivše velike Jugoslavije vozio kad god je tamo boravio.

 

 

- Tito ga je koristio i kada je išao u lov. Pogotovo kad je zašao u pozne godine, Tiletu je bilo teško da ide džipom, pa su ga na lovište vozili  "mercedesom 220A" - otkriva nam Srđan.

Automobil je u originalu bio sive boje a kupio ga je, verovali ili ne, "na kilo", na otpadu u Turgenjevoj ulici, jer, kako kaže, nije mogao da bude prodat.
- Nije bio ni za šta! Platio sam ga tada 850 maraka i restaurirao sam ga dva puta! - dodaje Srđan.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set