• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/T. J.

22.06.2024

10:31

(VIDEO) Drina je najlepša tamo gde je "kriva"! Žićina plaža je u inostranstvu, ali vam pasoš ne treba!

T. J.

Vesti

(VIDEO) Drina je najlepša tamo gde je "kriva"! Žićina plaža je u inostranstvu, ali vam pasoš ne treba!

Podeli vest

Žićina plaža na Drini, jedna od najlepših i najdužih rečnih plaža u Srbiji! Obožavaju je i Lozničani i stanovnici Banje Koviljače, a ona zvanično nije u Srbiji...

Tokom letnje sezone, brojni posetioci svakodnevno dolaze na ovo kupalište u potrazi za osveženjem, druženjem i opuštanjem.

Iako se godinama priča o potrebi da se Žićina plaža uredi, konkretni koraci izostaju zbog složenih katastarskih problema.

Naime, prema katastarskim knjigama, posetioci ove plaže se formalno ne kupaju u Srbiji, već u inostranstvu, doduše u Republici Srpskoj, ali ponekad čak i nekoliko stotina metara u dubinu.

- Nemirna reka Drina je menjala svoj tok, a te promene nisu redovno zapisivane u dokumentima. Dok se ovaj problem ne reši, nije moguće obezbediti struju, vodu, toalete i ostale prateće sadržaje na ovoj popularnoj plaži. Grad Loznica redovno raskrči rastinje duž prilaznog makadamskog puta, popravi i poravna put, te postavi kontejnere za otpatke, ali to je sve što trenutno može da se uradi - saznajemo od komunalnih službi Grada Loznice. 

Nesređene granice i nedostatak infrastrukture onemogućavaju dalje uređenje ove prirodne lepote, uprkos tome što postoji idejno rešenje za razvoj turističko-rekreativnog kompleksa.

Foto: T. J.

Žićina plaža puna svaki dan

 

Posetioci, međutim, i dalje dolaze u velikom broju, privučeni prirodnim lepotama i osvežavajućom vodom Drine.

- Voda je fenomenalna, neobično za ovo doba godine. I znam da je neuređeno katastarski, ali šta smeta - kaže jedan od kupača koji redovno dolazi.

Za dolazak na Žićinu plažu ne treba ni pasoš ni lična karta.

- Ovo je deo Srbije. Drina je administrativna granica. Nemamo problema - smeje se jedan Lozničanin koji godinama dolazi na ovo mesto. 

Svi kupači tvrde da je voda topla, kako kažu, kao da je avgust i nikada ranije nisu dolazili na Žićinu plažu!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!
Crvena zvezda

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!

Crvena zvezda nema velike šanse protiv Intera, svoje bodove možda može da traži protiv PSV-a ili Jang bojsa, poručuje za Informer proslavljeni fudbaler crveno-belih Zlatko Krmpotić (66). Čovek koji je sa srpskim prvakom igrao ravnopravno protiv "neroazura" 1981. godine u četvrtfinalu Kupa šampiona kaže da je sadašnji tim Zvezde superioran u domaćem prvenstvu, ali da u Evropi ne može da se meri sa velikanima.

28.09.2024

07:00

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set