• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S. S.

03.08.2024

15:50

Puče top usred Stragara! "Dani šljive" da se slave!

S. S.

Vesti

Puče top usred Stragara! "Dani šljive" da se slave!

Podeli vest

Tesna je bila sinoć varošica Stragari kod Kragujevca da primi sve goste koji su do ranih jutarnjih sati uživali u provodu, domaćim specijalitetima i bogatom programu.

Više od stotinu izlagača - proizvođača voća, rakije i stručnjaka iz oblasti agrara željno su dočekali ovaj dan, ali i posetioci. 

Tokom tri dana manifestacije predviđeni su celodnevni sadržaji, od stručnih predavanja o voćarstvu do onoga zbog čega je sve i počelo u slavu jednog od najvažnijih brendova Srbije - šumadijske šljive. Sve je sinoć u Stragarima bilo u znaku dobrodošlice. Otvaranje ulice Šumadijske šljive obogatili su učenici OŠ “Julijana Ćatić” svojim programom, a manifestaciju koja je masovnošću poprima nacionalni karakter, otvorio je, tradicionalnim pucnjem iz trešnjevog top, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić sa državnim sekretarom ministarstva poljoprivrede Bobanom Kostićem.

- Šumadijaki dani šljive su jedan od načina da očuvamo i oživimo selo. Nastavljamo i sa podsticajnim sredstvima i pružanjem stručne podrške poljoprivrednicima. Ovakvi događaji su važni jer kroz njih selo živi i tako čuva identitet i korene našeg naroda - rekao je Dašić.

 

Drugi dan Šumadijakih dana šljive u Stragarima rezervisan je za stručna savetovanja poljoprivrednika ali i gulašijadu, “Šumadijaki gozbu”, defile fijakera, karavan “fića”, konjički višeboj, viteške igre i slikarsku koloniju.

Poslednjeg dana Gradska turistička organizacija Kragujevac organizovaće izbor najlepšeg suvenira sa motivom šljive, najlepše uređeni štand i proglasiti najlepše uređeno dvorište.

A večeras, u subotu, 3. avgusta posetiocima pevaju Ana Bekuta i Ljuba Lukić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set