• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/T. I.

27.09.2024

18:05

(VIDEO) Ova Šapčanka je "čelična žena"! Za 35 sati prevalila 452 km plivanjem, vožnjom bicikla i duplom maratonskom trkom

Privatna arhiva

Vesti

(VIDEO) Ova Šapčanka je "čelična žena"! Za 35 sati prevalila 452 km plivanjem, vožnjom bicikla i duplom maratonskom trkom

Podeli vest

Dragica Pavlović (48) iz Šapca ima dokaz da je "čelična dama"! A kako drugačije nazvati ženu, učesnicu Ultra Ironman (Ultra Ajronmen) trke, u kojoj je savladala 452 kilometra i to plivajući, vozeći bicikl i trčeći!

Ona je prva žena iz Srbije koja je, kako kaže, stavila sebe na ovakav test i uspela!

Dive joj se i muškarci jer sve ove discipline zahtevaju neverovatnu snagu i formu.

Početkom septembra u Austriji, sa takmičarima iz više evropskih zemalja za 35 sati prevalila je 452 kilometra ultra triatlon trke! Sve zajedno - 7,6 km je preplivala, vozila bicikl 360 km i trčala 84,4! 

Dragica je zaposlena u Šabačkoj bolnici kao Viši fizioterapet i voli sport. 
- Aktivno sam trenirala rukomet i košarku i prekinula zbog studija u Beogradu. Kasnije sam nastavila rekreativno da trčim, ali kada mi je neurohirurg rekao da zbog spondiloze ne smem da se savijam, dižem teško ili da trčim, sela sam i razmislila - priča Dragica.

Ostalo joj je, prema računici još dvadesetak godina do penzije i sve to vreme na poslu bi morala se savija, da podiže teške pacijente...

Foto: Privatna arhiva

Dragica (prva sdesna)

 

- E, onda sam rekla sebi: radiću i ono što volim! Od jubilarne nagrade za 20 godina rada kupila sam bicikl! I tako pet godina ja treniram, vratila sam se svojoj najvećoj ljubavi, sportu - dodaje Dragica.

O neverovatnoj Ultra Ironman trci kaže da je to bio i fizički i psihički izazov.

- U tako ekstremnim izazovima jedina taktika je slušati svoje telo. Na početku je plivanje, tu je adrenalin koji vas drži, a onda dok okrećem pedale, a deonice su bile kružne, nalazila sam snagu u lepoti prirode Austrije, u blizini Bad Radkersburga. Na trčanju, kao poslednjoj deonici triatlona koja je po kilometraži, otprilike kao da trčite od Šapca do Beograda, upravo me je ta misao "držala". Govorila sam sebi: imaš toliko do kraja, to ti je u Šapcu od te do te lokacije - opisuje nam svoje iskustvo.

Foto: Privatna arhiva

Sme li joj ko na crtu?

 

Kaže da nije sumnjala u to da će stići na cilj čak i sa mnogo skromnijom opremom i pratnjom. Na putu joj je podrška bila drugarica, koja je snimila delove Dragičine trke.

A Dragica, sada već razmišlja o novom izazovu – trostrukom triatlonu sa trasom dužom od 600 kilometara!

"Čelična" Dragica i na to je spremna!   


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!
Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je večeras oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

27.09.2024

00:12

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set