• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. KOSTIĆ

10.12.2020

09:00

POZNATI GLUMAC TUGUJE ZA PRIJATELJEM I KOLEGOM SA KLASE: Tika je do poslednjeg daha navijao za Zvezdu!

Estrada

POZNATI GLUMAC TUGUJE ZA PRIJATELJEM I KOLEGOM SA KLASE: Tika je do poslednjeg daha navijao za Zvezdu!

Podeli vest

Poslednja poruka koju mi je poslao bila je: "Ajmo da uzmemo sva tri boda", pred utakmicu Zvezda - Gent, kaže Lepomir Ivković

Lepomir Ivković otkriva da je njegov kolega i prijatelj Tihomir Arsić do poslednjeg daha navijao za Crvenu zvezdu. Poznati glumci su pre dve nedelje pratili i zajedno komentarisali Zvezdin meč za plasman u naredno kolo Lige Evrope.

43 godine

su se družili Lepomir i Tika

Borio se kao lav

Lepomir kaže da je Tika svim srcem bodrio naš najtrofejniji klub, iako je već bio narušenog zdravlja.

- Poslednji put smo se čuli dve nedelje pred njegovu smrt. Pričali smo o utakmici Zvezda - Gent jer smo obojica vatreni navijači. Dogovarali smo se da dođem do njega da zajedno gledamo meč, ali smo ipak odustali. Pozvao me je i rekao da je bolje da ne dolazim zbog njegovog narušenog zdravlja. Plašio se korone, pa je strahovao da mu slučajno ne prenesem virus, pošto se ja dosta krećem među ljudima. Zato smo viđenje odložili za neki drugi put, kada se smiri ova pandemija - priča Ivković i dodaje da je i poslednja poruka koju je dobio od Arsića bila u vezi sa njihovim omiljenim klubom:

Foto: Tanjug

Lepomir Ivković

- Napisao mi je pre Zvezdine utakmice sa Gentom: "Ajmo na sva tri boda." Tako je i bilo... Zvezda je pobedila i uzela tri boda. Tika je tada već prestao da prima terapiju jer je bio svestan da se bliži kraj i nije hteo da se zamara lečenjem.

Naš sagovornik kaže da se Tika borio kao lav sa opakom bolešću.

- Žao mi je što smo ga tako rano izgubili. Hrabro se nosio sa bolešću, sve je gledao veoma racionalno. U poslednjim trenucima bio je okružen ljubavlju svoje porodice, što mu je i bilo najvažnije. Sada je moj Tika otišao u legendu. Nebesko glumište se raduje što će u svoje redove primiti jednog takvog čoveka i velikana - priča Ivković.

Poznati glumci su se upoznali 1977. godine na Fakultetu dramskih umetnosti, gde su zajedno studirali. Od tog trenutka su bili nerazdvojni.

- Bili smo u istoj klasi kod profesora Milenka Maričića. Počeli smo da se družimo i vrlo brzo sam mu upoznao celu porodicu. Još tada je bilo jasno da se rodilo jedno veliko drugarstvo za ceo život. Odrastao je u velikoj familiji, a kasnije je i sam stvorio lepu porodicu i iza sebe ostavio četvoro dece - objašnjava Lepomir.

Foto: youtube/Televizija Galaksija 32

Tihomir Arsić

Sahrana u Aleji

Ivković i Tika su zajedno radili najviše u pozorištu.

- Prvi put smo zajedno radili 1981. godine u predstavi "Romeo i Julija" u Narodnom pozorištu u Beogradu. Upravo na Tikin predlog su me pozvali i ponudili mi ulogu. I dan-danas sam mu zahvalan na tome. Posle toga smo zajedno igrali i u predstavi "Solunci govore" i sa njom smo obišli čitavu Srbiju - priseća se naš sagovornik.

Tihomir Arsić je u ponedeljak preminuo u svom domu od raka pankreasa i jetre. Slavni glumac biće sahranjen u subotu, 12. decembra, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Tika Stanić: Sa imenjakom je otišao i deo mene...

Tikin imenjak i kolega Tihomir Stanić kaže da se oseća kao da je otišao i deo njega.
- Bili smo prijatelji i voleli smo se bez obzira na stavove i uverenja koja su nas mogla udaljiti. Uticali smo, zbog imena koje delimo, jedan drugom na život i kada to nismo nameravali. Često su nas, čak i u ozbiljnim životnim situacijama, znali zameniti i pripisati meni nešto što je on uradio i obrnuto. Njegovim odlaskom otišao je i deo mene - poručuje Stanić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta
Društvo

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta

Slađan Vučković (52), nekadašnji deminer Vojske Savezne republike Jugoslavije, koji je ostao bez obe ruke u razminiravanju Kopaonika, kazao je za naš portal da je pametno što je naređena evakuacija naselja Stevan Sinđelić jer ukoliko se sa gradilišta zaista uklanja Tomahavk, to ubojno sredstvo sadrži ogromnu količinu eksploziva – čak 454 kilograma.

20.04.2024

11:55

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija