• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kurir.rs/informer.rs

29.04.2021

16:29

MILOŠU ŠOBAJIĆU ISPUNJENA POSLEDNJA ŽELJA! Jedan gradski prostor poneo je njegovo ime!

Estrada

MILOŠU ŠOBAJIĆU ISPUNJENA POSLEDNJA ŽELJA! Jedan gradski prostor poneo je njegovo ime!

Podeli vest

Legendarni slikar i vajar Miloš Šobajić ispraćen je na večni počinak juče na Novom groblju

Sahrani su prisustvovali članovi njegove porodice, kao i prijatelji i kolege, koji su se teškog srca oprostili od velikog umetnika.

Šobajić je imao porodičnu grobnicu u Beogradu, gde je sahranjena njegova prva supruga Lotka. Međutim, kako dolikuje umetniku kao što je bio on - sahranjen je u Aleji zaslužnih građana, pored Radoslava Radivojevića, pozorišnog umetnika.

Foto: prinstkrin

Miloš Šobajić

- Ja sam feniks i uvek se vraćam, bile su reči moga muža. Miloš je pobedio smrt i ovaj virus, iako nama to sada ne deluje tako. Bio je večito dete, uvek nasmejan, divan čovek. On je moja najveća ljubav - emotivno se oprostila Maja T. Iskijerdo, Miloševa žena.

Iako je putovao po celom svetu, Miloš je smatrao da je Srbija po meri čoveka. Hteo je da svoj umetnički život ostavi svojoj zemlji, ali ovaj put zauvek. Za njim su ostale dve neostvarene želje. Prva je bila da se napravi stalni izložbeni prostor u centru Beograda, koji bi ostao kao njegov muzej - u kome će nalaziti njegova najveća dela.

Po Miloševoj želji, jedan gradski prostor poneo je njegovo ime - oslikavaće njegov duh i nalaziće se na Topličinom vencu. Druga želja bila mu je da iznenadi majku za njen stoti rođendan, poklonivši joj knjigu koju je pisao o njoj. Slikareva majka Mira nije bila u stanju da prisustvuje sahrani svoga sina. Šobajić je preminuo usled posledica koronavirusa prošle subote - na dečji praznik, simbolično, jer je on do samog kraja ostao dete.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17