• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.06.2021

11:00

POBEGLA SAM OD MUŽA NASILNIKA, A SAD MI JE STIGLA UMRLICA! Želim samo da mi se sinovi vrate!

Privatna arhiva

Estrada

POBEGLA SAM OD MUŽA NASILNIKA, A SAD MI JE STIGLA UMRLICA! Želim samo da mi se sinovi vrate!

Podeli vest

Trpeći, kako tvrdi, godinama teško porodično nasilje, redakciji Informera javila se majka dvoje dece, tražeći pravdu i zaštitu kako za sebe, tako i za svoja dva dečaka od 7 i 8 godina

Kako ističe u svojoj potresnoj ispovesti Aksenija Lovčević s mužem je živela u vanbračnoj zajednici u Švedskoj. U stalnom strahu od, kako kaže, veoma nasilnog čoveka, koji se, prema njenim rečima, često bavio poslovima s one strane zakona, trpela je verbalnu i fizičku torturu, od koje nisu bila pošteđena ni njena dva sina.

- Živela sam osam godina u vanbračnoj zajednici iz koje imam dva sina, Stariji je rođen 2013. godine u Stokholmu, mlađi godinu dana kasnije u Tuzli. I čitavo to vreme sam bila sam žrtva teškog nasilja od strane muža - kaže na početku svoje ispovesti Aksenija Lovčević.

Žena koja se vratila u Srbiju, pobegavši od muža, sada ne može da viđa sinove.

- Nasilje je počelo u Švedskoj, na žalost nikada nisam smela da ga prijavim, ali zbog dobijenih batina i modrica koje nisam mogla da sakrijem, komšinica je sve prijavila. S obzirom na to da sam ga se plašila, jer sam se tek porodila, policiji sam rekla da sam pala...

Ipak nasilnika su uskoro proterali iz Švedske i zabranili mu ulazak u EU na godinu dana. Nesrećna žena nije ni slutila šta je tek očekuje.

- Uz ogroman strah strah vratila sam se s njim i detetom u BiH. Tada kreće prava tortura...Fizička, psihička i seksualna. Dobijala sam batine kaišem, kablom za telefon, tukao me je pesnicama...Moja deca su to sve gledala. Ona ga se plaše isto kao i ja.

Foto: Privatna arhiva

Aksenija Lovčević kaže da su joj i deca trpela nasilje

Najtužnije od svega kako ističe, da okolina u Lukavcu nije reagovala na očigledne znakove izuzetno brutalnog porodičnog nasilja. 

- Niko nikada nije smeo ili nije hteo da mi pomogne, pretpostavljam jer ga se svi plaše. Početkom avgusta prošle godine dobila sam udarce grabuljama u predelu abdomena, butine i vaginalnog dela. Plačući, uz žestoke bolove, otišla sam na hirurgiju u UKC Tuzla. Plašeći se nasilnika opet sam rekla da sam pala, ali tu se našao jedan doktor koji je rekao da takve povrede ne mogu da nastanu od pada. Pitao me je ko mi je to napravio. Ja sam šapnula da mi je muž to uradio, ali sam ga zamolila da nikome ne priča i da napiše da sam sama pala.

Ali po povratku kući tek je usledio pravi šok. Dočekana je uz podsmeh i teško verbalno nasilje.

- Vraćam se kao da ništa nije bilo, nasilnik se samo smejao govoreći: "Ovo je moja država,moji ljudi rade svuda... Ne može mi niko ništa... Ko nema Srbina, taj nema ni roba. Tada traži od mene, koja sam sva u ranama da ga seksualno zadovoljim. Molila sam ga plačući da mi se smiluje i da ne mogu, pitajući ga kako mu nije žao. Ali ne njemu nije bilo žao, naprotiv.

Od nasilnika je morala da beži, deci obećala da će po njih da se vrati. Pošto više nije mogla da izdrži nezamislivu torturu, odlučila je da pobegne, spasavajući živu glavu. 

- Pobegla sam, ali decu nisam uspela da stavim u auto, jer su se plašili da krenu sa mnom. Tada sam im obećala da ću da se vratim po njih. Obratila svim mogućim institucijama u BiH, ViVa žene u Tuzli, Tužilaštvu, Policiji Lukavac, Obudsmanu Sarajevo. Oni svi imaju moj predmet, ali se još ništa nije pokrenulo. U socijalnoj ustanovi u Lukavcu žene su mi se smejale. Policija nije reagovala, doživela sam potpunu diskriminaciju versku, nacionalnu, jer mojoj deci nasilnik ne dozvoljava da budu u Srbiji - završava Aksenija svoju potresnu ispovest, tražeći bilo kakvu pomoć, kako bi opet mogla da bude sa svojim decom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Joki

pre 2 godine

E, pa devojke pamet u glavu i udajte se samo za Srbina jer ako to u Srbiji radi i ti odes kod doktora , doktor po sluzbenoj duznosti o nasilju u porodici javlja policiji i on ode u Bajbuk, zatvorenici kada saznaju zasto je u bajbuku on se vrati kuci kao zenai to isprebijana.

Bara

pre 2 godine

Aj Vuline ubaci se u pricu i spasi Srpsku decu od manijaka, a njemu ostavi u amanet neki trag.

maya elijah

pre 1 godinu

pozdrav svim mojim prijateljima vani, svatko tko danas čita ovo svjedočanstvo trebao bi slaviti sa mnom i mojom obitelji jer je sve počelo kao šala za neke ljude, a drugi su rekli da je nemoguće. Moje ime je Shira elijah i sretno sam oženjen, dvoje djece i ljupkom ženom. Mojoj obitelji se dogodilo nešto strašno, ostao sam bez posla, a supruga je napustila kuću jer se nisam mogao brinuti o sebi i potrebama. Moja obitelj. Ona i moja djeca u tom trenutku. Uspio sam devet godina, nijedna žena me neće podržati da se brinem o djeci. Pokušavam poslati testove svojoj supruzi, ali ona me blokira u komunikaciji s njom. Pokušavam razgovarati s njenom prijateljicom i obitelji, ali ipak znam da mi netko može pomoći i prijavio sam se tada na toliko prijatelja, ali oni me i dalje neće zvati, sve dok ne dolazi vjerni dan koji nikad u životu neću zaboraviti. Kad sam sreo svog starog prijatelja objasnio sam sve svoje poteškoće i on mi je pričao o sjajnoj osobi koja mu pomaže da nađe dobar posao u kompaniji Coca Cola i rekao mi je da piše, ali ja sam osoba koja nikada ne vjeruje u pravopis, ali ja odlučio probati i dr. Alaba me uputio i pokazao mi što da radim. U sedam dana ručka čarolija. Slijedite sve upute i dobro učinite ono što je tražio od mene. Dr Alaba je siguran da će sve proći kako treba i da će me supruga ponovno vidjeti nakon prekrasnog posla dr. Alabe. Nazvala me supruga na nepoznati broj i ispričala mi se i rekla mi da joj jako nedostajem i da se naša djeca i moja žena vraćaju kući. Danas vodim tvrtku Paragon u SAD-u. Preporučam vam da ako imate bilo kakvih problema pošaljete e-mail na ovaj {dralaba3000@gmail.com} ili mu WhatsApp putem njegovog kontakta ispod +1(425) 477-2744 Hvala dr. ALABA. i dobit ćete najbolji rezultat. Uzmite stvari zdravo za gotovo i to će vam oduzeti. Želim vam najbolje .......

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija