• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

19.07.2021

13:19

ĐOLETOVOM SINU STIGAO JE IZNENADAN POZIV! Jedna velika afrička zemlja odaće počast Đorđu Balaševiću

Estrada

ĐOLETOVOM SINU STIGAO JE IZNENADAN POZIV! Jedna velika afrička zemlja odaće počast Đorđu Balaševiću

Podeli vest

Afrička zemlja Zambija posmrtno će odati počast za borbu protiv rasizma novosadskom kantautoru Đorđu Balaševiću, a priznanje će u ime porodice primiti njegov sin Aleksa.

Aleksa je dobio poziv iz Lusake da zajedno sa suprugom i saradnicima prisustvuje ceremoniji u Đoletovu čast, a na Instagramu je napisao:

– Šta da pričam, ja danas ne znam nikog ko ti je sličan. Mnogi su me danima pitali gde to idem i od kojih lidera i tako dalje sam dobio poziv, od bistrookih!

Znali smo da ih ima u Jugoslaviji, nekoliko u Poljskoj, Bugarskoj ali eto… i u Zambiji. Jedna velika, daleka država me je lično pozvala povodom ceremonije, saradnje i znaka zahvalnosti povodom tate.

U pitanju je najviši protokol, ne smem još uvek da kažem dok ne dobijem odobrenje, pa ćemo, nadam se sutra, objasniti i reći gde su to sve njegove reči upamćene i večne..

Posle Ljubljane, Novog Sada, Podgorice, Zagreba, Skoplja, pa i bugarskih i poljskih gradova i ova daleka zemlja odaje počast bivšem ambasadoru mira Ujedinjenih nacija Đorđu Balaševiću, koji je krajem fenbruara preminuo u Novom Sadu od upale pluća izazvane korona virusom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ilija

pre 2 godine

E Đols, Đole...Ole, svi žive od tvoje slave. Ostalo je imetka ali oni hoće crvene tepihe, promocihe, intervjue...džaba im, niko ko ti. A ništa tvoje nažalost niko nije nasledio.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija