• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv.rs

21.09.2021

20:13

MARINA TUCAKOVIĆ JE OVOM PESMOM PREDVIDELA RASPAD JUGOSLAVIJE?! Vojnici su je pevali na FRONTU, postala je veliki HIT, a evo o kojoj NUMERI se radi!

Printscreen You Tube

Estrada

MARINA TUCAKOVIĆ JE OVOM PESMOM PREDVIDELA RASPAD JUGOSLAVIJE?! Vojnici su je pevali na FRONTU, postala je veliki HIT, a evo o kojoj NUMERI se radi!

Podeli vest

Marina Tucaković, najpoznatiji sprski tekstopisac, preminula je u nedelju u 68. godini nakon duge borbe sa karcinomom dojke.

Marina je tokom svoje dugogodišnje karijere napisala više od 4000 pesama, sarađivala je sa celom estradom, a pesme su postale veliki hitovi za koje su joj govorili da je brojnim svojim stihovima predvidela budućnost:

Jednom mi je Čola rekao: „Maki, pa ti si opasna po neke ljude, pazi šta pišeš. Kada si napisala onog „Zmaja“ za Indiru, to su se ljudi sekli, poistovećivali su svoje sudbine sa tom pesmom. Jel ti znaš da neko može da se ubije zbog tih tekstova?“. Samo sam mu govorila: “Jao nemoj molim te”. Ja sam veselog srca i strašno mi teško padne kada tako nešto čujem. Nije to baš toliko ozbiljno – opisala je jednom prilikom Tucakovićeva i dodala:

Foto: Printscreen You Tube

Marina Tucaković

Pesmom ‘Idi dok si mlad’ naslutila sam bračni kolaps između mene i Fute. Pisala sam pre nego što mi se desilo. I to kada mi kažu imala si inspiraciju, kažem “ne, nisam imala inspiraciju, ja sam to napisala unapred”. Rekli su mi kako sam predvidela raspad Jugoslavije Džejovom pesmom „Ni na istok ni na zapad“, posle su to pevali na frontu vojnici. Možda imam neku intuiciju, svi umetnici su intuitivni, mogu da predvide neke nesreće – izjavila je Marina ranije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija