• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv/Informer.rs

01.12.2021

09:52

NJEGOVE PESME SE PEVAJU SA TUGOM U OČIMA, SVI SU GA VOLELI! Milutin Mrkonjić će biti SAHRANJEN pored svog PRIJATELJA, LEGENDARNOG BOEMA!

Tanjug/Zoran Žestić

Estrada

NJEGOVE PESME SE PEVAJU SA TUGOM U OČIMA, SVI SU GA VOLELI! Milutin Mrkonjić će biti SAHRANJEN pored svog PRIJATELJA, LEGENDARNOG BOEMA!

Podeli vest

Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić, koji će biti sahranjen sutra u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju, počivaće nedaleko od svog višedecenijskog prijatelja, pevača Šabana Šaulića

Grobno mesto u koje će biti položen sanduk sa telom Milutina Mrkonjića nalazi se svega nekoliko metara od groba kralj narodne muzike. Inače, Mrkonjić će biti sahranjen odmah pored bivšeg partijskog druga i nekadašnjeg predsednika Predsedništva SFRJ Borisava Jovića. U istom tom redu, a pored Jovića, nalazi se grob ubijenog političara sa Kosova i Metohije ‒ Olivera Ivanovića.

U delu Aleje zaslužnih građana, gde počiva Šaulić, a gde će od sutra počivati i Mrkonjić, sahranjeni su i glumci Nebojša Glogovac i Milorad Mandić Manda, kao i legendarni pevač narodne muzike Predrag Cune Gojković.

Foto: printscreen

Milutin Mrkonjić

Duboko i iskreno prijateljstvo Mrkonjića sa svim članovima porodice Šaulić nadaleko je poznato srpskoj javnosti. Zahvaljujući upravo tom prijateljstvu, Mrkonjić je upoznao pevačicu Anu Bekutu, ženu sa kojom je proveo poslednjih deset godina života.

Kada sam ugledao Anu na Šabanovom koncertu, nisam znao ko je ona. Pre toga sam upoznao mnoge njene koleginice poput Cece, Snežane Đurišić, Lepe Brene, takav mi je posao, stalno smo se mi političari sretali sa pevačkim zvezdama, ali ja sa njom nisam. Ona je bila u našoj blizini, a ja sam upitao Šabana jedino da li peva "Zlatiborske zore”, inače zaista nisam znao ko je ona – prisećao se Mrka u jednom od intervjua.

Foto: Darko Cvetanović

Milutin i Ana Bekuta

Na zabavi posle Šabanovog koncerta Ani sam naručio jednu pesmu i dao joj bakšiš, a ona mi poručila da skinem burmu. Odgovorio sam joj: "Skinuću, ako mi vratiš pare”, što ona, naravno, nije uradila. Tome se svi slatko smejemo i dan-danas! Važili su za jedan od najskladnijih parova na domaćoj javnoj sceni iako se on zvanično nikada nije razveo od supruge Dragane Daše Mrkonjić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17