• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Srpski telegraf

17.03.2019

20:59

(VIDEO) ALBANCI SE PLAŠE KLETVE! Lomio KRST na srpskoj crkvi, umro u NAJGORIM MUKAMA, a njegovu porodicu stigla STRAŠNA KAZNA!

Balkan

(VIDEO) ALBANCI SE PLAŠE KLETVE! Lomio KRST na srpskoj crkvi, umro u NAJGORIM MUKAMA, a njegovu porodicu stigla STRAŠNA KAZNA!

Podeli vest

Božja kazna stigla je Albance koji su pre 15 godina skrnavili i palili srpske svetinje na Kosovu. Alem Kurti, koji je lomio krst na srpskom manastiru umro je 2015. godine u prištinskoj bolnici u teškim mukama, posle borbe s rakom koji mu je razorio jetru i pluća

Zbog Kurtijevog greha ispaštaju i članovi njegove porodice, koji su takođe teško oboleli, što je prestravilo ostale Abance. Kurti je tokom martovskog pogroma divljački polomio, a potom bacio krst sa Crkve Svetog Ilije u Podujevu.

Pred smrt je, kažu, trpeo nesnosne bolove, a istu sudbinu sada proživljavaju njegova sestra i roditelji.+

Od Kurtijeve smrti Albanci s Kosova se, kažu srpski sveštenici, plaše i da priđu pravoslavnim svetinjama bojeći se kletve.

- Alem Kurti nije jedini Albanac koji je stradao od kletve i božje kazne jer je oskrnavio našu svetinju , bilo ih je još koji su umirali u mukama. Božja kazna je spora, ali dostižna. Ovo im je svima opomena, za sve one koji bi ubuduće imali takav plan da to ne čine – rekao je Velja Stojković, paroh orahovački, koji služi u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice.

Martovski pogrom počeo je posle smišljanog emitovanja na RTK da su dvojicu albanskih dečakaSrbi iz Zupča utopili u Ibru, u selu Ćabar kod Zubnog Potoka. Istraga Unmik policije je utvrdila da su optužbe bile lažne.

ŠIPTARI NAPALI SRPSKU SVETINJU NA DAN POGROMA! Oštetili vrata na crkvi Svetog Georgija kod Gnjilana, pokušali da uđu unutra!

Rada Vujović, jedna od dvadesetak Srba preostalih u urbanom delu Kosova Polja, kaže da je tog 17. marta 2004. godine celo Kosovo Polje bilo u plamenu. Ona se zatekla u zgradi Unmik policije u Prištini, a Srbima je rečeno da ni po cenu života ne izlaze iz prostorija.

 

U KOSOVSKOJ MITROVICI OBELEŽENO 15 godina od martovskog pogroma!

Sutradan su ih prebacili u Mašinski park – zgrada Ju programa, gde je bilo oko 400 Srba, od kojih pedesetak dečaka i devojčica mlađih od 15 godina.

- Videvši da Kosovo Polje gori, da je ubijeno troje, jedan poliven benzinom i spaljen, da gori Dom zdravlja i da se pacijenti iz ruske bolnice evakuišu, mi u Ju programu odlučili smo da postavimo živi štit. Stariji su s motkama i gvozdenim šipkama zalegli ispred ulaza, žene s kantama vode su čekale u hodnicima – priseća se i Dragana Košanin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Cile

pre 5 godina

Iako su ovako prosli nekaznjeno, Bog sve vidi i kad tad će Srbi povratiti KiM.

Jovan

pre 5 godina

Božja pravda možda ponekad bude spora ali uvek je praverna.

DEDA RAKA

pre 5 godina

Ko činio zločine kletva nek' ga stiže - Srbija je na KosMetu sve bliže i bliže ! Svak' ko ma čisto srce neka se ne boji jer Kosovo za Srbiju zauvek postoj !

Sta je bre ovo

pre 5 godina

NIKADA BOG NE KAZNJAVA,VEC DJAVO DODJE PO SVOJE...STOKO USTASKA,PINKOVSKA,IZDAJNICKA!!!

Natasa

pre 5 godina

Vandalizam Albanaca neće proći nekažnjeno!

Milenko

pre 5 godina

Ne treba se igrati sa svetinjama.. Eto koje su posledice..

Iva

pre 5 godina

Sve dođe na svoje, pa i svakog kazna stigne po zasluzi.

xhefi

pre 5 godina

ovakve scene samo vandalisti mogu prouzrokovati, na isti nacin kao sto je ispaljena dzamija usred beograda, sto razumni ljudi nikada ne bi prihvatili i ucinili!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija