• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: nezavisne.com/informer.rs

15.10.2019

12:19

BOŠNJAK PRED IZRUČENJEM IZ SAD ZBOG SILOVANJA TRUDNE SRPKINJE 1992! Bila mu je komšinica i žena školskog druga, onda su je toliko zlostavljali da je pobacila!

Balkan

BOŠNJAK PRED IZRUČENJEM IZ SAD ZBOG SILOVANJA TRUDNE SRPKINJE 1992! Bila mu je komšinica i žena školskog druga, onda su je toliko zlostavljali da je pobacila!

Podeli vest

Adem Kostjerevac (58), bivši vojni policajac u BiH, koji već 17 godina živi u Misuriju, suočen je s izručenjem zbog optužbi za silovanje trudne Srpkinje, koja je 1992. držana kao zarobljenik, piše dnevni list Star Tribune

Kako navodi list, on će u saveznom sudu u Sent Luizu biti saslušan, kako bi se odlučilo o zahtevu za izručenje bh. vlasti.

U zahtevu za izručenje se navodi da je Kostjerevac, koji je služio u Prvoj muslimanskj brigadi Armije RBiH, silovao ženu u osvojenom selu nakon što su je bošnjačke snage uhapsile 17. septembra 1992. godine.

"Žena, koja je bila komšinica Kosterjerevca, rekla je da ju je kasnije nekoliko puta silovao čuvar na drugoj lokaciji. Višestruki napadi uzrokovali su pobačaj, a 5. februara 1993. puštena je u razmeni zarobljenika", navedeno je, uz napomenu da je o ovim događajima svedočila pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju 2005. godine.

ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO BALKAN! Zet preturao po zamrzivaču, PA PRIMETIO NEŠTO ČUDNO! U Hrvatskoj počinje suđenje Smiljani Srnec ZA SUROVO UBISTVO ROĐENE SESTRE PRE 19 GODINA! (FOTO/VIDEO)

Kostjerevac je agentima FBI-ja rekao da je u pritvoru video ženu za koju je rekao da mu je bila komšinica i supruga bivšeg druga iz razreda, ali je negirao da ju je silovao, već je tvrdio da joj je dao hranu i pružio joj zaštitu kada su drugi pokušali da je ubiju.

SKANDALOZNA ODLUKA! Hrvatski sudija PUSTIO SEDAM SILOVATELJA koji su GODINU DANA SEKSUALNO ZLOSTAVLJALI I UCENJIVALI MALOLETNICU da se BRANE SA SLOBODE! (VIDEO)

Kostjerevac, koji je u SAD došao sa suprugom i koji ima petoro odrasle dece, optužen je u BiH 2015. godine. U sudskim dokumentima se navodi da pati od posttraumatskog ratnog stresa, gubitka pamćenja, dijabetesa, visokog krvnog pritiska i da je imao srčani udar. Kao razlog što se nije se dobrovoljno pojavio na sudu u BiH je naveo svoje zdravstvene probleme", piše list.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija