• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

23.12.2019

09:31

IZBORI VAŽNI ZA HRVATSKU I SRBE U HRVATSKOJ! Pupovac: Najviše glasova osvojio kandidat koji zagovara normalnost

Balkan

IZBORI VAŽNI ZA HRVATSKU I SRBE U HRVATSKOJ! Pupovac: Najviše glasova osvojio kandidat koji zagovara normalnost

Podeli vest

Na predsedničkim izborima u Hrvatskoj većinu glasova osvojio je kandidat opozicione Socijaldemokratske partije Zoran Milanović, koji zagovara normalnost, toleranciju i poručuje da je rat završen i da treba graditi mir, poručio je lider Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac

Pupovac je gostujući na TV Pink naglasio da su predsednički izbori važni za Hrvatsku i za Srbe u Hrvatskoj, kao i za odnose između Hrvatske i zemalja regiona, uključujući i Srbiju.

- Međuetnički odnosi od 2014. godine ne samo da ne beleže nikakav napredak već su prepuni tenzija, loših odnosa i loših osećaja - naglasio je Pupovac.

On je dodao da će se za 14 dana znati pobednik na izborima u Hrvatskoj, jer u drugi krug ušli Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović.

 

 


Naglašava da Milanović u prvom krugu nije osvojio većinu ne samo zahvaljujući porukama koje je slao, već i zbog toga što je desno biračko telo bilo podeljeno između Kolinde Grabar Kitarović i Miroslava Škore.

 

 

MILANOVIĆ POBEDNIK PRVOG KRUGA, KOLINDA SE JEDVA PROVUKLA! Konačna odluka o predsedniku Hrvatske 5. januara 2020!

- U drugom krugu sve će zavisiti kako će se ponašati Milanović sa svojim porukama, koliko će uspeti da okupi ljude na programu toga što on naziva normalno stanje i normalna Hrvatska, koji će početi da gradi mir i odmaći se od rata i ratnih politika. Sa druge strane, zavisi i od toga koliko će Grabar Kitarović pokupiti birača Miroslava Škore - naglasio je on.

Upitan kako će se odraziti na zemlje Zapadnog Balkana to što će Hrvatska uskoro preuzeti predsedavanje EU, Pupovac kaže da Hrvatska do sada nije vodila neku posebno aktivnu politiku kada je posredi napredovanje zemalja Zapadnog Balkana prema EU, delimično zbog vlastitog unutrašnjeg političkog stanja, delimično zbog stanja unutar EU.

KO ĆE BITI NOVI PREDSEDNIK HRVATSKE ZAVISI SAMO OD JEDNOG ČOVEKA! Drugi krug donosi PREOKRET

- Hrvatska jeste postavila zadatak da se za vreme njenog predsedavanja stvore mogućnosti da Severna Makedonija i Albanija otvore proces pregovaranja, ali i da se stvore pretpostavke za to i da drugi imaju nešto brži put nego što trenutno imaju - kaže Pupovac.

To zavisi, kako je rekao, i od samih odnosa unutar Hrvatske, odnosno bitke koja se vodi na dva fronta u toj zemlji, između onih koji žele radikalniji odnos prema zemljama regiona i onih koji žele normalniji odnos i koji žele evropskiju budućnost svih zemalja u regiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija