• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: IN4S.net

02.01.2020

10:01

PUNI HRAMOVI I HILJADE GRAĐANA PORUČUJU ĐUKANOVIĆU: NE MOŽEŠ RASRBITI CRNU GORU, ovo nije bitka za vlast, nije politička igra...

Balkan

PUNI HRAMOVI I HILJADE GRAĐANA PORUČUJU ĐUKANOVIĆU: NE MOŽEŠ RASRBITI CRNU GORU, ovo nije bitka za vlast, nije politička igra...

Podeli vest

"Bojim se velikog zla". Ta poruka je stigla od jednog Podgoričanina neposredno nakon izglasavanja Zakona o slobodi veroispovesti u Crnog Gori. Bio je to dug dan za Crnu Goru, još duža noć. Nemirna, neizvesna… Sveštenstvo i građani pred Skupštinom od zore

Čekaju, da ne dočekaju ono što do prije neki mesec nisu ni sanjali da će čekati. Čekali da se ne izglasa Zakon koji će im uzeti crkvu, pravo na veru, oteti prošlost i saseći budućnost. Onu najdublju, duhovnu… I nisu dočekali!

Vladajuća elita je uradila svoje. Prevarila mitropolita Amfilohija da će makar razmisliti o amandmanima, odbila odlaganje glasanja, pohapsila poslanike i tri sata posle ponoći "oštambiljala" Zakon! Olako, kao da se radi o planu renoviranja parka ispred Skupštine, a ne o revidiranju istorije, pljuvanju sebe od juče, zarad Bog zna čega - sutra. Boljeg sutra, sigurno ne. Makar ne za one koji znaju ko su, šta su i čiji su. A nekima će sigurno svanuti. Ideologu Milu Đukanoviću, raščinjenom Mirašu Dedeiću… Možda i NATO-u i Evropi, lažnoj državi Kosovo - verovatno, ali Crnoj Gori neće sigurno.

Bežala je Crna Gora od sebe same u poslednjih 20 godina koliko god je mogla.

Od referenduma, iz niskog starta, krenuo je sprint u pravcu "bilo gde, samo da je daleko od Srba". Već posle dve godine "samostalnog odlučivanja" je u tome postavila i "svetski rekord", priznavši privremene institucije Kosova* za takozvanu državu. Leglu terorista koji su joj decu klali - dala je legitimitet.

A po jutru se dan poznaje, kaže naš narod. Šta se moglo očekivati u nastavku ispisivanja novije istorije, ako ne da se ostane dosledan sebi "od rođenja". I to je vrlina danas. Ponekad čujemo: "Možda nije pametan, ali je dosledan". To je jedino što se danas može reći za Crnu Goru. Da je dosledna! Dosledna u nameri da satre samu sebe. Da preore svu svoju istoriju i posadi novu, stariju. Dosledna da od svojih građana napravi "montenegrine", izdajnike, varvare, bogohulnike i đavole ako treba… Bilo šta, samo da ne ostanu onu što jedino jesu - Srbi.

PATRIK BESON: ŽELIM SRBIMA DA NE UĐU U EVROPSKU UNIJU! Englezi će iz nje izaći, a uvek treba slediti Engleze, jer je to najpametniji narod na svetu, ONI SU IZMISLILI FUDBAL!

I brda i mora bi se odrekla Crna Gora, samo ako će to uništiti duboko ukorenjeno srpstvo i pravoslavnu Crkvu. A čini se da je pre moguće rasrbiti Beograd i Kragujevac, nego Crnu Goru. Ali zar se misli da na drugoj strani nema ni pameti ni doslednosti? Da onaj narod danima šeta, zato što "aveta" ili baš zato što je dosledan. I ocu i majci, djedu i pradjedu, Njegošu i Svetom Savi?

Za cenu ove "doslednosti" niko ne mari. Bar ne oni kojima je "dato" da mare. Umesto toga, posle olovke i potpisivanja Zakona, uhvatili su se pendreka, suzavaca, zastrašivanja, hapšenja, prebijanja - svoga naroda.

DRAMATIČNO! MILO PRETI: Uhapsiću i Amfilohija! Nastavlja se strašno nasilje u Crnoj Gori

Boga se ne plaše, ali imaju mnogo razloga da se plaše velikog zla koje kao da prizivaju. Zla pod svojim nebom i nad svojim narodom. Zla koga se plaši svako ko ima brata, sestru, dijete. I kome je stalo - do života i do države.

Svaka akcija ima reakciju. Svaki balon pod pritiskom puca mnogo lakše, nego leđa naroda pod pendrekom. Razmislite bar sada kada ste napunili hramove kao nikada prije, a hiljade ljude po gradovima regiona poslali na ulice. Ovo nije bitka za vlast, nije politička igra, iako je tako predstavljate. Igrate se dušom svog naroda. Besmisleno je. Sve ovo sa Crnom Gorom odavno nema smisla. Ni da postane ovo što je postala, niti da bude danas ono što jeste, posle svega što je od pamtiveka bila!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubiša

pre 4 godine

Ma i Amfilohije je tu sumnjiv.Izgleda da se on tu nešto dogovarao sa Milom...po sistemu,''Bolje prvi u selu,nego zadnji u gradu''.

Da da ljubiša

pre 4 godine

Ако си ти Љубиша и ја сам стипе месић или чеку. Дакле, биће да су се договорили да ти будеш уместо оног циркусанта дедеића. По памети таман.

Milojko pn

pre 4 godine

Sad je vreme da se svrgne diktator,sad ili nikad,izdržite još malo,poćeće policija da se masovno pridružuje svom narodu ovo mora da se iskoristi da se narko kartel iz naše svete Crne Gore protera..

Durmitored

pre 4 godine

Ima nas mnogo više nego što mislite. Vječna da je Crna Gora.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17