• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.01.2020

16:19

NAPETO! AMFILOHIJE PORUČIO CRNOGORSKOJ VLADI: Ako ne povučete sramni zakon, rušimo vas! IZ VLADE STIGAO ODGOVOR!

Balkan

NAPETO! AMFILOHIJE PORUČIO CRNOGORSKOJ VLADI: Ako ne povučete sramni zakon, rušimo vas! IZ VLADE STIGAO ODGOVOR!

Podeli vest

Vlada Crne Gore poručila je mitropoitu Amfilojiu da se ona bira na demokratskim izborima, a ne na litijama

Mitropolit je na sinoćnjoj litiji u Podgorici rekao da ako Zakon o slobodi veroispovesti ne bude povučen, crnogorsku vladu treba srušiti.

- Nijedna vlada se nije birala, niti će biti rušena na litijama, bilo kojim povodom - saopšteno je iz Vlade Crne Gore, objavljeno je na vladinom zvaničnom tviter nalogu.

Vlada se, poručeno je, bira u parlamentu voljom predstavnika naroda izabranih na demokratskim izborima.

- Ustavom je to zabranjeno, a delovanje crkve odvojeno od države, pa će i vlada i svi državni organi odlučno stajati na poziciji odbrane Ustava i zakona, i na njima zasnovanog poretka. Nijedan zakon pa makar ne bio ni odličan ni vrlo dobar - ne uvodi bezakonje nego red i poredak u nekoj oblasti društvenog života - navodi se u reagovanju vlade.

Iz vlade podsećaju građane i vernike i sveštenstvo - da upravo reč Božja zapoveda da se vernik moli za vlast u onom mestu gde živi da bi zbog opšteg dobra i njemu bilo dobro.

- Po pravoslavnom učenju - ko se protivi zakonu, protivi se i Božjem poretku. Na kraju, žalimo što i ovom izjavom Mitropolit još jednom pokazuje da se ne drži Ustava, već neodržive pozicije da je Crkva iznad države iako je Crna Gora demokratska i sekularna država. A za očekivati je da bude verski poglavar kojeg upravo ova vlada drži za svog legitimnog sagovornika - poručuju iz vlade.

Dodali su da ostaju posvećeni dijalogu sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom u cilju punog razumevanja Zakona, njegove bolje implementacije i stvaranja uslova za potpisivanje temeljnog ugovora.

- Najmanje toliko očekujemo i od mitropolita Amfilohija - naveli su iz vlade.

 

Sve o dešavanjima u Crnoj Gori pročitajte OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Када три човека прегласају једнога - то је демократија...Али, када та иста ТРИ човека нападну једнога да му узму највећу светињу - крст часни око врата, онда ОН ИМА ПРАВО да брани своју светињу, иако је "демократски гледано"... - остао у мањини...!! ... То нажалост црногорска "Глуперда" не схвата...!!

Boris

pre 4 godine

Boze mi prosti ali ovi potezi Mitropolita svakako ne koriste odbrani crkve vec daju vetar u ledja bezboznicima I rezimu

Lala

pre 4 godine

Ovog puta ce narod Crne gore u slobodi izabrati pravu vladu a srusiti ovu nenarodnu i podanicku

Vule

pre 4 godine

Zna li neko da li je imovina SPC u Crnoj Gori uknjizena u katastarskim knjigama?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija