• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: IN4S/Informer

26.01.2020

08:36

MILOVI PRETORIJANCI "SAVLADALI" SRPSKU TROBOJKU I GOLORUKE GRAĐANE! Neviđeno nasilje crnogorske policije - SUZAVCEM GAĐALI I SVEŠTENIKA! (VIDEO)

Balkan

MILOVI PRETORIJANCI "SAVLADALI" SRPSKU TROBOJKU I GOLORUKE GRAĐANE! Neviđeno nasilje crnogorske policije - SUZAVCEM GAĐALI I SVEŠTENIKA! (VIDEO)

Podeli vest

Više osoba je uhapšeno, a tri policajca i više građana povređeno je u sinoćnjoj akciji crnogorske policije u podgoričkom naselju Zlatica. Na Zlatici je došlo do incidenta, kada je policija bacila suzavac na mesto gdje su građani "čuvali" trobojku oslikanu kod pasarele u tom naselju

 

Policija je okupljenima prethodno izdala naređenje da se raziđu, a građani su formirali "živi zid“ oko murala.

Na Zlatici je bio prisutan veliki broj policajaca, kao i više komunalnih policajaca, koji su došli kako bi prekrečili oslikanu trobojku.

Prema zakonu, trobojka Kraljevine Crne Gore, uživa zaštitu, i na to se omladina pozivala, ali policija je postupila po naređenju.

Iako je kako se moglo čuti u lajv prenosu na Fejsbuku rečeno da se kod pasarele nalazi 19 „čuvara“, što je po Zakonu, dozvoljeno, policija je djelovala, suzavcem, šok bombama.

Prema svedočenju, suzavac je bačen i na sveštenika Branka Tapuškovića, paroha Doljanskog, a njegov sin Luka je priveden oko ponoći.

Foto: www.in4s.net

Građani su oko 21.40 počeli da se razilaze, nakon ponovnog apela policije. Mural je prekrečen, a policija je u šumi na Zlatici, preko puta pasarele, još uvek rasterivala deo okupljenih građana.

Demonstranti su nakon 22 sata počeli da se vraćaju, a policija je ponovo bacila suzavac. Dim od suzavca preplavio je park na Zlatici.

Kod zida koji je prekrečen nalazi se desetak pripadnika policije, a oko 22.30 začuo se suzavac i eksplozija iza škole „Dragiša Ivanović“.

Policija je oko 23 sata iza škole razbila grupu mladića i privela više osoba.

Nekoliko policijskih džipova i vatrogasno vozilo pripravno je na ulazu u kampu Zlatica.

Tokom incidenta je navodno povređen mladić B.P, koji je nepoznatim predmetom pogođen u glavu, javio je portal "Vijesti".

Zlatičani tvrde da policajci nisu imali identifikacione brojeve na uniformi.

Iz Uprave policije je rečeno da je u zajedničkoj akciji službenika Uprave policije i Komunalne policije, radi saniranja javne površine, razbijena jedna grupa građana koja je ometala tu aktivnost.

Iz te institucije saopštili su da je na Zlatici okupljeno više grupa građana, koji su ih "ometali u saniranju javne površine".

"Prvobitno su, više puta upozoreni da se raziđu, a potom im je izdato naređenje o koje su se oglušili. Aktivnosti su u toku", rečeno je iz UP.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Abe

pre 4 godine

Milo u Crnoj Gori hoće da izazove građanski rat za šta bi da okrivi Srbe i indirektno Srbiju. To bi ujedno Milu bio razlog da povede rat sa Srbijom, pri čemu bi to u stvari bio rat Srbije sa NATO-om. NATO-u treba povod da Srbiju "urazumi" da bi se odrekla Rusije i prihvatila vrednosti "zapada" kao svoje vrednosti, jer, Srbija ovako neutralna NATO-u nikako ne odgovara. Tu je na delu otvoreni rat protiv pravoslavlja, koji u suštini nikada nije ni prestao da se vodi, samo je menjao oblike i sredstva, a cilj je ostao isti. Milo je u ovom slučaju, kao i Šiptari sa KiM, samo sredstvo za ostvarenje cilja.

MilosObilic1389

pre 4 godine

То је борба грађана са институционализованим и инструментализованим КРИМИНАЛОМ, који је захватио све поре живота у Црној Гори. и којег штите МИЛОВА ПОЛИЦИЈА и Милово правосуђе! Грађанима је догорело до "ноктију"...Овакав криминал - не може се више трпети...

Dzo

pre 4 godine

Brineš se za narod u CG...a ono kad se priča o ljetovanjima pišete nikad u CG grčka turska braća tamo ćemo ići i sad licemerje kao brinete za narod u CG ...pozivati da se ekonomski uništi ono da se pare troše u Tursku Grčku a sad molebani za narod u CG možda ne bi trebalo da se mješate eto i naš mitropolit to traži okrenite se sebi imate svih briga..

Smrad

pre 4 godine

Jedino ko oće građanski rat su SPC i ovi koje plaćaju Rusi i Srbi. Zakon je donešen, imala se prilika za razgovarati pre, ali SPC je mnogo pametna. Pa eto vam ga sad

Ludilo

pre 4 godine

Pitam se protiv koje Srbije bi MonteNegro vodio rat? Pa na svim funkcijama u Srbiji, od lokalnih predsednika, preko direktora u drzavnim preduzecima, do vrha policije i bezbednosnih sluzba i najvisih pozicija u armiji sede Milogorci!

deki

pre 4 godine

sta je vam tu cudno. milo je zadni diktator u evropi. kad on padne pasce i milogorska soldateska. jedino sa izazivanjem incidenta misli da moze da se drzi na vlast.

gogi

pre 4 godine

E ode voz u kukuruz, ispadosmo slabiji od crnogoraca, ne boje se oni nas, imaju NATO iza ledja, sad opet ima mi da budemo krivi za cel svet, a rusi nema da nam pomognu, za 2-5 godina ima da nas 'prodaju" za neke svoje interse kao, ako se neko hoce da seti, vec su napravili u istoriji 3-4 puta, i to zestoko su nas.... bas kad je trebalo

kurto

pre 4 godine

Makedonija je na vreme resila tako sto je obnovila crkvu.Isto je uradila i Hrvatska.i i Crna Gora je na pravom putu..

guest

pre 4 godine

I sta na ovo kaze predsednik, nesto cuti na svo ovo ponizavanje Srba tamo.

jovo

pre 4 godine

Ofarbajte svoje kuće u trobojku, to je privatno vlasništvo a ne mogu vam ništa. Možda lud predlog ali dobar.

bezbednjak

pre 4 godine

mozda se oko incidenta nece sloziti premijeri srbije i crne gore cak ni predsednici sto se ne moze reci za ministre unutrasnjih poslova u domenu njihovog resora odlicno obavljen posao profesionalno i u skladu sa vazecim propisima_kada se oglase predsednici ako jesu predsenici a ne budale oglasice se i ministri vojni e to vec zanima javnost_tucnjave ima toga vise po farmi i zadruga i splavova i zabava

SS

pre 4 godine

Kroz istoriju se pokazalo kako se svrgavaju diktatori,oa tako je red i na Mila koji hara 39 godina,samo ne znam ko ga stalno bira.

Milo heroj

pre 4 godine

Ako su bila nejač i goloruki građani kako to da su ozlijeđeni policajci,što su šamarali sami sebe ili što? Komunalni red mora postojati,ne može se šarati gdje kome padne na pamet. Oglušili su se na policijsku naredbu,to se u normalnom svijetu smatra direktnim prekršajem za zatvor. Nema tu velike priče ni pametovanja. Tražili su vraga,dobili su vraga. Mogu biti sretni jer su dobro prošli.

Istina boli

pre 4 godine

Zadnji diktator u Evropi je Vucic. Srbija zadnja drzava uvlakac Rusiji.Evo i Bjelorusija ih od*ebala.Ostala samo Sirija, itakve drzave uz Srbe.U propast srljate .. .. budale nikad mira s vam. Objavite a ne brisite postove rezimski novinarcici.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Испрани мозгу...? Који детерџент користиш...? Докле више медиоктитетско промишљање..? Има ли тамо код вас интелектуалца - који не понавља флоскуле као - "ПАПАГАЈ" РЕЖИМА...?

voja

pre 4 godine

Bicemo ostvo Slobode kao i uvek seme zla je niklo i u punom je cvatu

Crnogorac

pre 4 godine

Sta lazete bre vise narod? Ja idem na litije,ja sam protiv zakona! Ali od sinoc sam zavrsio sa litijama! Sve sto ste ovdje napisali je laz! Prvo,ono je Srpska trobojka! Ali to je manje bitno! Drugo,nije tacno da je bilo po 19 ljudi! Bilo je preko 100 ljudi! To sto su na kraju njih 19 stali ispred zida a na metar od njih bili ostali,i dalje je bilo preko 100 ljudi na tom mjestu! Laz je da je policija prekoracila mjere. Sve je bilo uradjeno po zakonu! Prvo,zabranjeno je crtanje po javnoj povrsini! Ta pasarela je drzavno vlasnistvo! Drugo,skup nije bio prijavljen a zakonom je zabranjen skup koji prije toga nije prijavljen policiji! Policija je prvo 2 puta izdala upozorenje,pa onda i naredjenje da se gradjani udalje. To gradjani nisu uradili.Onda je policija bacila suzavac(u skladu sa zakonom) A nidje nisam procitao da ste napisali kako su ti momci gadjali policiju kamenjem i sl? Kako su 3 policajca povrijedjena a od gradjana NIKO! Zasto? Pa vi u Srbiji izgleda prizeljkujete rat ovamo! Svetinje su trebale da se brane mirnim setnjama! Ne nikako svrljanjem po gradovima i kamenovanjem policije!

MilosObilic1389

pre 4 godine

...није одбрана светиња.., ВЕЋ ЧАСТИ И ОБРАЗА....Зар сте заборавили шта је то...? Који закон...? Чему закони...? Био је и код нас "ЗАКОН о заштити имена и дела друга Тита"...Сетите се... Сада имамо "Закон о заштити имена и дела... - МИЛА ЂУКАНОВИЋА" , и то ћете бранити...? Јак сте ми Ви - ЛЕГАЛИСТА...? Види се имате "Високу" Ловћенску школу - са НАТО печатом...!,

zoran

pre 4 godine

Ama dosta više o Crnoj Gori ! Gledajte Srbiju ---- pa na svim bitnim funkcijama sa kojih može da se muva i krade su Crnogorci a za sport i da ne govorim ! Ukinite dvojno državljanstvo sa Crnom Gorom,Hrvatskom ,Makedonijom.BiH, Slovenijom to je jedini način da se vidi ko je stvarno Srbin --ovako svi oni nas Srbe prave budalama! Rade u Srbiji kao političari, "sportski radnici",kao mafijaši itd niko da od njih radi zemlju ,da radi za strugom u fabrici to rade samo glupi Srbi u Srbiji

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59