• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

18.02.2020

09:59

NEMA NIŠTA OD REFERNDUMA! Visoki predstavnik preti Republici Srpskoj: I DA SE DESI, NE BI BIO VALIDAN!

Balkan

NEMA NIŠTA OD REFERNDUMA! Visoki predstavnik preti Republici Srpskoj: I DA SE DESI, NE BI BIO VALIDAN!

Podeli vest

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je danas da je uveren da do referenduma u Republici Srpskoj neće doći, zbog prošlosti

- Čak i ako bi se referendum desio, ne bi imao zakonske validnosti - rekao je Incko za televiziju.

On je dodao da će OHR insistirati na poštovanju Dejtonskog sporazuma kojim je zagarantovan suverenitet i integritet Bosne i Hercegovine, kao i da postoji i Ustav BiH.

- Po Dejtonskom sporazumu, entiteti nemaju pravo da se otcepe. Otcepljenje bi bilo prekoračenje crvene linije, a međuentitetska linija nije nikakva granica - rekao je Dodik.

INCKO GURA BOSNU U HAOS! Najavio izmenu Dejtona, Bošnjaci i Hrvati vrebaju svoju šansu, ali ključ je u rukama Srba!

 

Takve linije, objašnjava, postoje u Hrvatskoj kao županije, a u Nemačkoj kao pokrajine.

- Ali sve je to BiH koja vuče svoj teritorijalni suverenitet i ne smemo zaboraviti da je BiH primljena u UN kao jedinstvena država 1992. godine, zajedno sa Slovenijom, Hrvatskom. Sve su primljene isti dan u UN i to je oslonac i temelj za BiH. Unutrašnje granice su se menjale u Dejtonu, ali samo unutrašnje - naveo je Incko.

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jebac

pre 4 godine

Jebem li ti dete fašističko plaćeničko....sledeći put kad te vidim na ulici nećeš se dobro provesti upamti gnjido fašistička, sve ti što imaš i živo i mrtvi jebem!!!! Dosta je vas austrijanaca seme vam se zatrlo, uništavate, kao i nemci a to su ista govna!, sve srbsko već više od 2 veka guba vas pojela i uništila sve komplet, do zadnjeg koliko vas ima!!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija