• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

08.03.2020

15:32

DEDA HAPŠEN ZBOG TROBOJKE: Hoće da nam uteraju strah u kosti da bi odustali od litija!

Balkan

DEDA HAPŠEN ZBOG TROBOJKE: Hoće da nam uteraju strah u kosti da bi odustali od litija!

Podeli vest

Nikšićanin Vidoje Kisić (73) uhapšen je prošle nedelje jer je u blizini svoje kuće nacrtao zastavu Srbije i zbog toga će morati na sud!

Vidoje smatra da crnogorska policija na ovaj način pokušava da zastraši građane i da ih ubedi da odustanu od litija za odbranu pravoslavnih svetinja.

On u ispovesti za Informer kaže da se trobojka oduvek vijorila u Crnoj Gori, a da srpska zastava sada, odjednom, smeta ljudima koji su na vlasti.

-Za mene je trobojka simbol slobode i ljubavi i pored svetinja samo nam je još ona ostala. Zato sam i rešio da ofarbam jedan zid u bojama naše zastave. Ubrzo su došli policajci i jedan moj komšija koju nije pripadnik organa reda. Policajac me je pitao "gospodine, crtate li", a ja sam rekao da crtam i da ću crtati, kaže za Informer Vidoje Kisić iz Nikšića.

(VIDEO) OVAKO SE BRANE SVETINJE! Kuči Marka Miljanova iznad Podgorice RAZVILI TROBOJKU ŠIROKU 60 METARA!

Foto: A.G.

UPRKOS ZABRANI KRSNI HOD NA CETINJU! Stotine vernika predvodio otac Gojko Perović, među sveštenstvom i Amfilohije (FOTO/VIDEO)

Starinu je prijavio komšija koji je došao sa policajcima.

- Taj komšija je od skoro član DPS u Nikšiću, a ranije je bio u Crnogorskoj stranci kojom je do nedavno rukovodio Pavićević. Rekao sam mu "A ti si me prijavio, špijune?, a on je ćutao pognute glave, kaže Vidoje koji je nekoliko sati proveo u policijskoj stanici gde je saslušan. Policija mu je pisala prekršajnu prijavu i dobiće poziv za suđenje.

Policajci nisu uspeli da ubede Vidoja da odustane od litija. Ovo privođenje u njemu je probudilo još veći revolt.

- Ne plašim se da idem na litije. Stalno idem sa svojom porodicom. Litijama branimo naše svetinje od bezbožnog zakona. Meni litije odmaraju dušu i telo, nedavno sam sa suprugom i unucima hodao 24 kilometra, od manastira Ostrog do Sabornog hrama u Nikšiću, kaže Vidoje Kisić za Informer.

Za njega udar na svetinje predstavlja udar na srpski narod i Crnu Goru. Litije su, kaže, između ostalog, i mirni građanski protesti.

- Veru su nam preci ostavili i mi ćemo je unucima ostaviti. Ne mogu Crnu Goru da grade na diskriminaciji svete pravoslavne vere i otimanju svetinja. Hoćemo slobodu vere, da budemo ravnopravni sa ostalim narodima u Crnoj Gori. Naš narod je pod zakletvom da čuva svoje svetinje, a ako treba i svoje živote ćemo dati, kaže Vidoje koji je odmah nakon puštanja na slobodu u svom dvorištu nacrtao srpsku trobojku.

- Moje dvorište je moja imovina, pa da vidimo da li će me opet hapsiti, kazao je on.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija