• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: sputniknews.com

01.05.2020

10:03

USKORO ĆEŠ NA ISPOVED PRED BOGA! Nove strašne pretnje mitropolitu Amfilohiju u crnogorskim medijima!

Balkan

USKORO ĆEŠ NA ISPOVED PRED BOGA! Nove strašne pretnje mitropolitu Amfilohiju u crnogorskim medijima!

Podeli vest

Provladini mediji u Crnoj Gori ponovo su pokrenuli kampanju protiv mitropolita Amfilohija - ovaj put jer je držao opelo na sahrani sveštenika Momčila Krivokapića.

Objavljeni su čak i tekstovi koji sadrže strašne pretnje, kao što je ona da će mitropolit "uskoro na ispoved pred Boga".

Portal CDM je u tekstu "SPC ne poštuje mere zabrane, Amfilohije ponovo na sahrani", ponovo pokrenuo kampanju protiv mitropolita crnogorsko-primorskog zbog toga što je obavljao svoju dužnost - održao opelo preminulom svešteniku.

Ovaj provladin portal navodi i da je "uprkos merama zabrane okupljanja na sahrani sveštenika Momčila Moma Krivokapića prisustvovalo brojno sveštenstvo i građani, te da je "mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije služio liturgiju sa opelom u crkvi Svetog Nikole u Kotoru",

Milogorci bi da zaraze Amfilohija koronom?! ŠOKANTNE TVRDNJE PODGORIČKIH MEDIJA!

Kako navode sa ovog portala, oni su uputili i pitanje Upravi policije i Nacionalnom koordinacionom telu jesu li reagovali i šta će preduzeti.

- Ovaj naslov CDM ostaje za pamćenje. Ukratko, uhapsite brojno sveštenstvo i građane! Dakle, CDM želi litije. Normalno, biće, naravno - ocenio je za portal IN4S politički analitičar Vojin Grubač, koji je i kolumnista tog portala.

Provladin portal CDM preneo je i pismo "penzionisanog radnika ANB" koje su objavile crnogorske Dnevne novine, upućeno vladiki Amfilohiju. U tom pismu, izvesni Momčilo Ćupić, optužuje mitropolita za bogohuljenje, te da je "doveo Crnu Goru na ivicu građanskog rata", a da je "bog poslao koronu u misiju mira".

Penzionisani radnik ANB obraća se mitropolitu i navodi reči koje se mogu smatrati pretećim, da će "uskoro na ispoved pred Boga".

NEMAM JA VREMENA ZA VAŠA SASLUŠANJA, MOŽETE SAMO DA ME HAPSITE! Amfilohije razobličio milogorce: ONI SU OBJAVILI RAT BOGU I CRKVI KOJA JE STVARALA OVU DRŽAVU!

U pismu stoji da je mitropolit 2oduvek na stranputici", da "dovodi u pitanje mir u Crnoj Gori", te da je zbog toga što je pomenuo obnavljanje litija posle epidemije, autor „zabrinut za njegovo mentalno zdravlje.

"Da nijeste ovako zastranili, ja sam se nosio mišlju da se obratim predsjedniku Crne Gore, sa kojim se još nijesam lično upoznao, i da mu predložim da Vas na mjesto prvoga vladike obnovljene crkve u Crnoj Gori. Jer, smatram sam da je ljudski griješiti i da bog prašta", navodi autor pisma.

Podsetimo, ovo je novi slučaj kampanje protiv mitropolita crnogorsko-primorskog samo zato što je služio opelo na sahrani. Mitropolit Amfilohije nedavno je saslušan u cetinjskom tužilaštvu zato što je držao opelo na sahrani istoričara Vladimira Jovićevića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija