• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

14.05.2020

13:40

USTAŠKA HRT BRUKA! O Blajburgu specijalne emisije, a na Dan pobede nad fašizmom PLJUVAČINA PO PARTIZANIMA!

Balkan

USTAŠKA HRT BRUKA! O Blajburgu specijalne emisije, a na Dan pobede nad fašizmom PLJUVAČINA PO PARTIZANIMA!

Podeli vest

Predsednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešo Beljak istakao je da je sramota što će Hrvatska radio-televizija (HRT) prikazati u subotu, 16. maja, čak tri emisije posvećene Blajburgu, a nije objavila gotovo ništa 9. maja, kada je civilizovani svet slavio pobedu nad fašizmom.

Beljak je na društvenoj mreži "Tviter" upozorio da je, za razliku od najava programa u vezi sa Blajburgom, jedan važan datum za celu Evropu jedva zabeležen na HRT-u, prenose hrvatski mediji.

- Za ovo plaćamo obaveznu pretplatu HRT-u. Pardon, naknadu. A, 9. maja, kada celi civilizovani svet slavi pobedu, nije bilo praktično ništa na tu temu. Osim da su partizani tih dana "preplavili" Zagreb. Dan žalosti. Sramota - napisao je Beljak.

 

 

HRT će prikazati tri emisije posvećene Blajburgu, a prva je prenos mise u sarajevskoj katedrali povodom obeležavanja 75 godina od događaja u Blajburgu koji se u Hrvatskoj obeležava kao tragedija.

Pred početak razbijanja SFR Jugoslavije, odnosno od 1990. godine do danas u novoj Hrvatskoj propagandi je iskonstruisan tzv. "Blajburški pokolj" ustaša i domobrana, za koji nema dokaza.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ponosanS

pre 3 godine

To samo dokazuje da danasnja Hrvatska temelji na kamenu temeljcu koji su postavile ustase i NDH-a. Nema njima pomoci. Onda se ljute kad im kazes da su ustase, da im je drzava produzetak NDH, da je temelj nihove danasnje drzave NDH. A ovim cinom sami dokazuju da je tako.

milan lala

pre 3 godine

Narod u Srbiji netreba vise da sa zaljenje i cudjenjem konstatuje da se u Hrvatskoj velica ustastvo , ustaska proslost , odrzavaju mise zadusnice za ustaske monstrume itd ....itd . Ustastvo je njihova tradicija, proslost a kako vidimo i buducnost . Oni se toga ne stide nego se sa tim ponose . Srbija treba da to primi k znanju i da racuna sa tim u sadasnjosti i buducnosti da nespremni i iznenadjeni ne docekamo novu stvarnost . Vreme ce pokazati kud ce ih kao narod i drzavu to odvesti . A Srbi koji zive u Hrvatskoj ako imaju i najmanje ljudskog dostojanstva iz drzave ustaskluka treba da se spasavaju a ne da cekaju novo klanje i ubijanje , taj mazohizam mi nije jasan . U toj ustaskoj drzavi ni jedan dan nebi ziveo , kroz ustasiju ne putujem na ustasko more ne idem . Meni su jasni za sva vremena .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17