• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok.rs

15.05.2020

17:22

EVO SA KAKVIM ZLOM SE SUOČAVAJU SPC I SRBI U CRNOJ GORI! Poglavar fantomske CPC Miraš Dedeić je oličenje onog što Milo hoće da napravi od "srpske sparte"!

Balkan

EVO SA KAKVIM ZLOM SE SUOČAVAJU SPC I SRBI U CRNOJ GORI! Poglavar fantomske CPC Miraš Dedeić je oličenje onog što Milo hoće da napravi od "srpske sparte"!

Podeli vest

Milov raspop i poglavar fantomske Crnogorske pravoslavne crkve Miraš Dedeić žestoko se obrušio na SPC i Srbe u Crnoj Gori. On je Srbiju i Republiku Srpsku optužio da se, zaklonjene brigom za sunarodnike, "ponašaju se kao sile i nadahnju beogradske popove po Crnoj Gori da ruše ustavni poredak i otimaju crkve i manastire i kulturnu baštinu"

- Patrijaršija SPC u Crnoj Gori, oličena u cetinjskoj filijali, mimo i uprkos zakonu koji vjerskim zajednicama zabranjuje bavljenje politikom, stavila se u funkciju velikodržavnih interesa Srbije. Predvode ustanak protiv ustavnoga poretka, kom tepaju litije i molebani, i dovodi u pitanje osnovne vrednosti evropske civilizacije i nasrću na istorijske činjenice - rekao je samozvani mitropolit fantomske Crnogorske pravoslavne crkve Miraš Dedeić. 

Ovaj raspop optužo je SPC  da diriguje ustankom čiji je zaštitni znak uzvik "ne damo svetinje".
 
- Čije su to svetinje ako ne crnogorske? Svaki kamen naših crkava i manastira čuva kulturni identitet našega naroda i crnogorskoga prostora. Ambicije cetinjske filijale beogradske patrijaršije, koja se predstavlja crkvom, nesrazmerne su moćima koje pokušavaju da kompezuju podupiranjem sa Srbijom i Republikom Srpskom. Njih dvije, zaklonjene brigom za svoje sunarodnike, ponašaju se kao sile i nadahnju beogradske popove po Crnoj Gori da ruše ustavni poredak i otimaju crkve i manastire i kulturnu baštinu, uopšte - kaže Dedeić.

NEMAČKI POSLANIK RAZVALIO LAŽNU DRŽAVU: Kosovo je MAFIJAŠKA PSEUDO-DRŽAVA, zasnovana na LAŽNIM VESTIMA O ZLOČINIMA SRBA!

Poručio je i da "beogradski popovi treba da znaju da poseduju u vlasništvo i mogu uzet i iznet iz ove zemlje samo prašinu na opancima".

 - Vlasti da imaju na umu, dok se ne reši crnogorsko crkveno pitanje, provođenjem Zakona o slobodi veroispovesti i uvođenjem Crnogorske crkve u status domicilne, kakva je bila do 1918. godine, zemlja ne može da bude stabilna, niti da bude primer bilo kakvog reda i poretka. Zato pozivam građane da se okupimo oko vrednosti koje čine okosnicu svakoga civilizovanoga društva, kakvo je crnogorsko, da bismo sprečili slom države i pad u ropstvo beogradskih centara moći - navodi Dedeić.
 
Najbezočnije je napao i patrijarha srpskog Irineja da ovih dana javno podstiče i poziva svetosavsku crkvu i političare da preziru crnogorsku vlast i ustavni poredak. 

MILO VIŠE NEMA KUD, BORIĆE SE DO POSLEDNJEG POLICAJCA, A AKO NE SLOMI NARODNU BUNU MORAĆE DA BEŽI IZ CRNE GORE?! Svi se plaše da građanski rat može da počne svakog minuta...

- Ne čudimo se jer Beogradsku patrijaršiju oličava odsustvo bilo kakvih moralnih obzira; razapinju Hristosa po drugi put. Njihov teolog episkop Maksim Vasiljević javno tvrdi da su Tomos dobili tek 1879. godine, godinu posle Berlinskoga kongresa, a ne pre 800 godina. Teolog Dejan Mačković je za Amfilohija izjavio da je na čelu sekte, a ne crkve i da ne bi mogao biti episkop niti u jednoj crkvi. Na Avali ziloti su osnovali svoju crkvu. I vladika Artemije je osnovao svoju crkvu - poručuje samozvani mitropolit CPC.

Foto: www.in4s.net

- Na sablazan javnosti, popovi beogradske patrijaršije lome mošti Svetoga Vasilija i delove nose na Avalu gde su mu podigli crkvu i u Argentinu, a Svetoga Petra cetinjskoga u Hercegovinu. Po Cetinju, njihov rektor bogoslovije krštava krštene i oblajava Crnogorce, Crnu Goru i Crnogorsku crkvu. Dok se katunski nadpop Amfilohije bavi raznim mračnim poslovima koji se kontrolišu iz centara moći van Crne Gore. Ali na svu sreću, u njegovoj okolini nema više beogradske policije i vojske koja bi mu mogla pribaviti silu i moć da uspostavi mračnjački svetosavski poredak, koji je najbliži njihovom shvatanju političkog sistema i demokratije koji bi trebalo da vlada u Crnoj Gori. Zato bi patrijarh Irinej trebalo da se bavi ovim problemima, a mi ćemo našu Crnu Goru sami urediti, kako smo je kroz celu našu istoriju sami i uređivali i branili - kaže Dedić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija