• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.07.2020

15:34

BOSNA NA NOGAMA! Džakovi italijanskog otpada istovareni u Drvaru i B. Grahovu, sumnja se da je reč o upotrebljenoj opremi iz bolnica!

Balkan

BOSNA NA NOGAMA! Džakovi italijanskog otpada istovareni u Drvaru i B. Grahovu, sumnja se da je reč o upotrebljenoj opremi iz bolnica!

Podeli vest

Načelnica opštine Drvar Dušica Runić rekla da je dozvolu za uvoz otpada, koji je istovaren u Drvaru i Bosanskom Grahovu, izdalo federalno Ministarstvo turizma i ekologije na dan 16. marta, kada je na nivou FBiH proglašeno stanje prirodne nesreće


Dozvola, kazala je, izdata na osnovu rešenja za izdavanje dozvole za upravljanje otpadom, od Ministarstva građevinarstva, obnove, prostornog uređenja i ekologije Livanjskog kantona, datirana je19. februara.


"Zanima nas kako je neko mogao da izda dozvolu o uvozu tekstilnog otpada iz Italije, iz Padove, iz zemlje koja je u tom periodu bila žarište virusa korona, a u FBiH proglašeno stanje prirodne nesreće. Zahtevamo da se hitno reši ovaj problem koji se dogodio u Drvaru i Bosanskom Grahovu", rekla je Runićeva.

Runićeva se nalazi kod Panelke, u krugu nekadašnje firme Grmeč, gde inspekcija iz Livna radi na utvrđivanju okolnosti pod kojima je tekstilni otpad iz Italije stigao u Drvar.

Sedam šlepera tekstilnog otada iz Italije, identičnog onom koji je istovaren u Bosanskom Grahovu, istovaren je juče i u krugu nekadašnje fabrike Grmeč u Drvaru. Po svemu sudeći, reč je o upotrebljenoj opremi iz bolnica, zbog čega su ogorčeni meštani blokirali puteve.

 

Opštinsko veće Drvara zatražilo je sinoć da nadležni inspekcijski organi u roku od 24 časa nalože izmeštanje tekstilnog otpada iz Italije istovarenog u nekadašnju fabriku Grmeč, radi zaštite i bezbednosti građana, rekla je Runićeva.

Predsednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji Đorđe Radanović rekao je da incident sa otpadom predstavlja kršenje Aneksa sedam Dejtonskog sporazuma, kao i krivično delo prema članu 178 Krivičnog zakona FBiH, koji se odnosi na sprečavanje povratka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija