• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.08.2020

14:57

PUKLA SEZONA U HRVATSKOJ! Turizam u dubokom minusu, broj noćenja pao za više od 77 odsto!

Balkan

PUKLA SEZONA U HRVATSKOJ! Turizam u dubokom minusu, broj noćenja pao za više od 77 odsto!

Podeli vest

U prvih šest meseci ove godine zbog pandemije korona virusa hrvatski turizam je u duboom minusu, a broj dolazaka i noćenja pao je za više od 77 odsto, najnoviji su podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)


Najbrojniji gosti bili su, navodi se, iz Nemačke i Slovenije.


U istom periodu u komercijalnim smeštajnim objektima turisti su ostvarili 1,5 miliona dolazaka i 5,2 miliona noćenja, što je pad dolazaka za 77,5 posto i pad noćenja turista za 77,1 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, navodi se u saopštenju DZS, preneli su hrvatski mediji.

DŽABE DIGLI RAMPU, RUSI NEĆE U CRNU GORU! Ekspert objasnio zašto nema ništa od MASOVNOG DOLASKA TURISTA IZ RF!

PUKLA SEZONA, PA IM SADA TREBAJU TURISTI IZ SRBIJE?! Crna Gora razmatra otvaranje granica sa ZEMLJAMA REGIONA!

Domaći turisti su u tom periodu ostvarili 435.000 dolazaka i 1,1 milijun noćenja, što je 54,1 posto manje dolazaka i 54,5 posto manje noćenja domaćih nego u istom razdoblju prošle godine.

Strani turisti ostvarili su milion dolazaka i 4,2 miliona noćenja u prvih šest mesec, što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine pad dolazaka za 81,5 posto i pad noćenja za 79,8 posto.

Prema podacima samo za jun ove godine nema značajnijeg poboljšanja, iako se u maju počelo sa popuštanjem zaštitnih mera.

U tom mesecu je, navodi se, otvareno tek 798.000 dolazaka i 3,6 miliona noćenja turista, što je u odnosu na isti mesec lane pad za 72,7, odnosno pad noćenja za 72,4 posto.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kiza

pre 3 godine

Oni su pukli od dana rođenja njihovog veliko franje tuđmana, samo naplata malo kasni

Ludi majstor

pre 3 godine

Tocno,ali u prvih 6 mjeseci,nakon toga sezona u punom jeku.Mozda bi vi volili drugacije?

Gile

pre 3 godine

U avgustu dajete podatke za jun? Hrvatska je zbog blizine zapadne Evrope jedna od destinacija koja nema velike gubitke. U zavisnosti o području, popunjeni su od 50% do skoro 100% (Istra). Dubrovnik gubi tih 70% jer je aviodestinacija, a avioni baš ne lete.

NEBOJŠA

pre 3 godine

ЈОШ ДА СМО И МИ УВЕЛИ ОБАВЕЗАН КАРАНТИН ЗА ОНЕ КОЈИ УЛАЗЕ ИЗ ХРВАТСКЕ,ПА ДА НАШИ ЈАЊИЧАРИ И ПОТУРИЦЕ НЕ ИДУ ТАМО ,БИЛО БИ ИМ ''ПОТОП''

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija