• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.08.2020

13:00

ZA OČUVANJE KULTURNOG I JEZIČKOG IDENTITETA! U Podgorici otvorena knjižara srpskih izdavača!

Balkan

ZA OČUVANJE KULTURNOG I JEZIČKOG IDENTITETA! U Podgorici otvorena knjižara srpskih izdavača!

Podeli vest

U centru Podgorice osveštana je i otvorena knjižara srpskih izdavača „Sveti Sava“, u organizaciji Srpskog nacionalnog saveta i Srpskog informativno-kulturnog kluba "Sveti Sava"

Kako je saopšteno iz Srpskog nacionalnog saveta, knjižara, koja je otvorena sinoć, pored knjiga Književne zadruge Srpskog narodnog vijeća predstavljaće i najznačajnija i najnovija izdanja Matice srpske iz Novog Sada, Srpske književne zadruge iz Beograda i "Prosvjete" iz Republike Srpske.

(VIDEO) HAOS NA GRČKOJ GRANICI! Hiljade Albanaca blokirale prelaz, 4.000 automobila u koloni dugoj 20 km!

UŽAS U CRNOJ GORI Policija našla telo bebe u VEŠ MAŠINI, MAJCI SE BORE ZA ŽIVOT

Prostorije knjižare osveštao je paroh podgorički protojerej-stavrofor Dragan Stanišić, a knjižaru je otvorio književnik Budimir Dubak, urednik Književne zadruge Srpskog narodnog vijeća.

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta i Književne zadruge dr Momčilo Vuksanović uručio je plakete ovogodišnjim dobitnicima nagrada Književne zadruge SNV i to za najbolju knjigu proze, poezije i knjigu mladog stavaraoca.

Nagrade su dodijeljene prof. dr Savu Markoviću za knjigu "Kazna beščašća u uporednoj i crnogorskoj pravnoj tradiciji", Žaklini Bagaš za knjigu poezije "Tišine", i Vasilisi Ilinčić za knjigu "Pučina", a sastoji se od besplatne štampe rukopisa i promocije dela.

Očekuje se da će knjižara, u godini uoči popisa stanovništa, odigrati značajnu ulogu na očuvanju kulturnog i jezičkog identiteta srpskog naroda u Crnoj Gori, ističe se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija