• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

03.09.2020

13:37

NOVI GRAFITI I PRETNJE U PLJEVLJIMA! Poraženi depeesovci pod velom moći nastavili providnu kampanju zastrašivanja muslimana!

Balkan

NOVI GRAFITI I PRETNJE U PLJEVLJIMA! Poraženi depeesovci pod velom moći nastavili providnu kampanju zastrašivanja muslimana!

Podeli vest

Nakon kamenovanja prostorije Islamske zajednice u Pljevljima i ostavljanja jezive poruke na vratima kojom se Pljevlje porede sa Srebrenicom, jutros su na objektima u vlasništvu Bošnjaka osvanule nove provokacije. Incident je osudila koalicija „Mir je naša nacija“

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Pljevlja Samir Kadribašić, jutros je na društvenim mrežama podelio nove fotografije s grafitima koji su nastali u toku noći.


​Na objektima Bošnjaka nepoznate osobe iscrtavale su simbol „4S“, natpise „Turci“, kao i slične uvredljive poruke.

Ovaj napad osudila je koalicija „Mir je naša nacija“, čiji su predstavnici sinoć čuvali verske objekte islamske zajednice sa građanima Pljevalja, kako navode, DPS provokatora, prenose "Vijesti". 


"Međutim, dok smo bili pred svetinjama i drugim verskim objektima Islamske zajednice, provokatori su krenuli na privatne objekte naše braće Muslimana. Pošto se provokatori ne ustručavaju da napadaju i imovinu pojedinaca, moraćemo da čuvamo čitav grad i svakog čovjeka u njemu islamske veroispovesti od Veljovića koji još prstom nije mrdnuo povodom svih ovih događaja. Gde su kamere, Veljoviću, u gradu u kojem se podižu tenzije? Zar Pljevlja nisu morala biti premrežena njima već od prvih incidenata? Imate li osumnjičene? Gde su državni organi u Pljevljima? Da li ste svesni da vaše ćutanje potvrđuje sumnje svih građana Crne Gore da upravo vi sve ovo radite", poručili su iz koalicije "Mir je naša nacija".

Kažu da "napadima na našu braću Muslimane nakon napada na pravoslavne objekte samo uvećavate vlastitu sramotu u poslednjim trenucima kada imate priliku da učinite i nešto dobro po naše društvo po čemu bismo zapamtili i Vas i Vašu Upravu policije."

"Ovako, jedini trag koji ostaje iza vaše vlasti je onaj od sprejeva kojima ste ispisivali mrziteljske grafite. No, i to ćemo okrečiti i ukloniti", poručeno je iz ove koalicije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20