• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

13.09.2020

16:43

LETEĆE LIGNJE ISKOČILE IZ JADRANSKOG MORA! Fenomen retke ribe-poletuše kod Visa! (FOTO)

Balkan

LETEĆE LIGNJE ISKOČILE IZ JADRANSKOG MORA! Fenomen retke ribe-poletuše kod Visa! (FOTO)

Podeli vest

Na području ostrva Vis u Hrvatskoj u prethodnih nekoliko dana primećena je neuobičajena vrsta lignji, takozvane leteće lignje

Ta vrsta lignji je manjeg rasta i iskače iz mora poput ribe-poletuše i uz pomoć posebne kožice na krakovima i svojih peraja u vazduhu može preći udaljenost i do 30 metara, prenosi portal Morski.hr.

AMERIKA NA IVICI GRAĐANSKOG RATA! Raste broj paravojnih formacija koje podržavaju Trampa

ŠTA SE TO OPASNO SPREMA? Načelnik Ratnog vazduhoplovstva SAD: Budući sukob biće sličan Drugom svetskom ratu!

Obično se ta vrsta lignji može videti kako lete u grupama i to ispred bržih brodova, a kako se navodi, na taj način se brane od napada riba grabljivica.

Portal navodi da takva pojava u Jadranu nije zabeležena u stručnoj literaturi u kojoj se ta vrsta spominje kao izrazito retka vrsta za Jadransko more, i to na osnovu vrlo malog broja ulovljenih velikih primeraka, prenosi Podvodni.hr.

 

 

Pojava njihovog leta poznata je u zapadnom Mediteranu i u suptropskim područjima svih okeana.

Nedugo nakon što su viđeni kraj Visa, jedan ribarski čamac ih je ulovio u Korčulanskom kanalu.

Portal navodi i da ta vrsta lignji može da poraste i do nekoliko kilograma, a ponekad se događa da je neko nađe kako dezorijentisano pliva u plićaku, najviše u južnom Jadranu.

BONUS VIDEO:

STIGAO JOŠ JEDAN KARAVAN "IZAĐI MI NA TEGLU"! Došlo je vreme za ajvar i sve miriše na još!

KRVAVI OKEAN, A JOŠ KRVAVIJI PESAK! Persijski zaliv krije čudo prirode!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija