• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.09.2020

12:28

DODIK U ZAGREBU, BURA U BiH! Sarajevski mediji u panici: Otišao da traži podršku za svoj famozni dokument

Balkan

DODIK U ZAGREBU, BURA U BiH! Sarajevski mediji u panici: Otišao da traži podršku za svoj famozni dokument

Podeli vest

Za danas popodne najavljena poseta srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika Zagrebu podigla je veliku prašinu među bošnjačkim i hrvatskim predstavnicima vlasti, a sarajevski portal Klix piše da će lider SNSD-a od predsednika i premijera Hrvatske tražiti podršku za, kako kažu, svoj "famozni dokument", kao što je to tražio i od Beograda


Ocenjujući da je reč o navodno "iznenadnoj poseti" Dodika Zagrebu, portal piše da sve to treba posmatrati kroz "famozni dokument" koji je prošlog meseca navnodno uzburkao političku scenu regiona.


Tada je, dodaje portal, lider SNSD-a izjavio da je dokument iz Banjaluke otišao u Beograd, ali i Zagreb, odakle će tražiti podršku za svoje ideje.
 

 

Dokument je, podsećaju, sažetak zaključaka Narodne skupštine RS-a i entitetske vlade o "antidejtonskom ponašanju visokog predstavnika, medunarodne zajednice i Ustavnog suda BiH".

Klix tvrdi da će Dodik u Zagrebu zasigurno, kako navode, "potencirati Čovićevu matricu o ugroženosti Hrvata kao najmalobronijeg naroda u BiH i potrebi za politički legitimnim predstavnicima, a zauzvrat bi mogao tražiti podršku za svoj "dokument".

Na današnju Dodikovu posetu Zagrebu već su burno reagovala preostala dva člana Predsedništva, bošnjački Šafik Džaferović i Željko Komšić, koji zastupa Hrvate, a u to telo je izabran bošnjačkim glasovima.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 3 godine

To što Bosna postoji i što se mulismanski deo federacije za nešto pita, Izetbegović može da zahvali nekim političko i geostrateškim momentima tokom devedesetih godina. Hrvati su bili za to samo zato što su morali da slušaju. Ali vremena se menjaju... ako su mogli da preko noći razbucaju Jugoslaviju i Srbiju, njihove saveznike u zadnjih 100 godina i da se priklone onima koji su bili sve drugo samo ne saveznici i čiji su interesi sve drugo samo ne oni i vremena I i II svetskog rata, pa i posleratnog perioda, onda i to sa Bosnom može da se munjevito promeni. A uporediti značaj Bosne sa značajem Jugoslavije, pa i Srbije, je više nego pretenciozno.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija