• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: in4s.net

07.12.2020

14:05

BRUKA CRNOGORSKOG DIREKTORA POLICIJE! Ovo je najsramniji tekst izliva mržnje i šovinističkih ispada prema srpskom narodu!

Balkan

BRUKA CRNOGORSKOG DIREKTORA POLICIJE! Ovo je najsramniji tekst izliva mržnje i šovinističkih ispada prema srpskom narodu!

Podeli vest

Bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović oglasio se kolumnom "Grešnici i vjernici", u kojoj joj istakao da je "nesrećna moderna država u kojoj popovi aktivno vode politiku i utiču na nosioce odluka i političke procese"

- Postoje i postojaće hrabri i odvažni Crnogorci i Crnogorke, ali svakako i svi oni drugi, raznih nacionalnosti i vjeroispovijesti, koji vole i poštuju vlastitu državu i koji su spremni da je brane svojim životima od svih koji na nju budu atakovali - navodi Veljović.

On smatra da ovo više nije evropska i moderna Crna Gora, te da smo dotakli dno.

- I nije grijeh pasti, grijeh je poslije pada ne ustati i nastaviti dalje. Alternativa ne postoji jer ovo više nije pitanje bilo kog pojedinca već svih nas i nije pitanje pobjede ili poraza, već našeg ponosa i beskrajne želje da štitimo državu čije su temeljne vrijednosti u opasnosti - zaključuje Veljović.

Foto: www.in4s.net

Veselin Veljović
Veljović na banalan način plasira osnove svoje ateističke misli

Na njegovo pisanje osvrnuo se analitičar Boško Vukićević, koji kaže da "nije lako dokučiti kroz kakva stanja svijesti je prolazio odlazeći direktor Uprave policije dok je pisao svoju kolumnu".

- Ako i izuzmemo njegove izlive mržnje i šovinističke ispade prema srpskom narodu u tekstu, moglo bi se reći da je kolumna neka vrsta urnebes salate, gomila prilično nesređenih i međusobno kontradiktornih misli - smatra Vukićević.

Foto: in4s.net

Boško Vukićević

Tako odlazeći direktor policije u prvom dijelu teksta, na jedan prilično banalan način, kaže Vukićević, plasira osnove svoje ateističke misli.

- Te nakon iznošenja primjera "pogubnog djelovanja Crkve tokom istorije", uvjereno poentira kako "svaki ozbiljan i naučno utemeljen pristup ne može prihvatiti zagovaranje postojanja tzv. zagrobnog života". Istina, sa ovakvim njegovim poentiranjem, pored velikana koje je i sam pomenuo u tekstu, ne bi bila saglasna ogromna većina najvećih naučnika svijeta, od starih vremena pa do današnjih dana, koji su ipak bili vjernici, vjerovali u zagrobni život i besmrtnost duše, poput: Keplera, Kartezija, Paskala, Bojla, Njutna, Lajbnica, Lagranža, Galvanija, Lavoazijea, Džefersona, Volte, Ampera, Gausa, Faradeja, Fukoa, Pastera, Kelvina, itd itd… - navodi Vukićević.

No, šta hoće Njutn i Paskal kada Veselin „stane na poprište“, pita on.

Ovo prilično trivijalno iznošenje osnova ateizma Veljović nakon svega nekoliko redaka, a u skladu sa svojim zbrkanim tokom svijesti, u potpunosti obesmišljava tezom da je zagrobni život zapravo postojao, ali da je ukinut "zbog svega lošeg što su zavojevači uradili Crnoj Gori i Crnogorcima". To se vidi iz sljedećeg dijela ovog neobičnog teksta:

Foto: printscreen

Veselin Veljović

- Slobodarski crnogorski narod vjekovima opstaje na ovom kamenu i svi zavojevači su pognute glave odlazili sa ovih prostora. Božija je kazna da su mnogi okončali ovozemaljski život, jer onozemaljskog i nema zbog svega lošeg što su uradili Crnoj Gori i Crnogorcima. Veličanje sramne i izdajničke, takozvane Podgoricke skupštine, okupacija Crne Gore srpskim trupama, zapaljene i uništene na hiljade crnogorskih domova, ugašena ognjišta, na hiljade ubijenih crnogorskih građana, sprovedeni teror…

Dakle, prema Vukićevićevim riječima, Veljović najednom odbacuje ruho ateiste-naučnika koji negira mogućnost postojanja zagrebnog života, te oblači uniformu Miraševog prvosveštenika uz tvrdnju da je zagrobni život zapravo ukinut "zbog nepravdi prema Crnogorcima".

- To je ona teza o „crnogorskom Bogu“ koju nam plasiraju mediji bivšeg režima u aktuelnom periodu. U suštini, osnova Veljovićeve nove filosofske misli je sljedeća: Bog je ukinuo zagrobni život i besmrtnost duše nakon Podgoričke skupštine. Bio mi je prvenstveno interesantan taj aspekt Veljovićevog teksta: o ostalim sadržajima ove neobične kolumne, raznim izlivima mržnje prema Crkvi, Srbima i Srbiji – neću u ovoj prilici. Neka se tim pozabave nadležni organi -zaključio je Vukićević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 3 godine

Koliko se sećam, nije se crkva digla protiv vlasti Crne Gore već je vlast Crne Gore pokušala od konfiskuje imovinu SPC. A onda se našli u čudu pa udri na "šta se meša ova crkva u politiku"... a Milo i njegovi su terali to do imbecilnosti, kao da su nekome obečali da će da reše problem tih "antinatovca".

zdenko

pre 3 godine

A bez te crkve, da li bi bilo i Crne Gore jado?

Ero

pre 3 godine

Ako tako voliš Crnu Goru što je na proisijački štap dovedošte.Ništa vi branitelji Crne Gore ne dadošte Crnoj Gori no je bolan opljačkašte,kao da je Srbska a ne vaša jade jadne.

Janjićije

pre 3 godine

No čija je no Srpska!!! Jeli blavore ,što izmigolji ispod kamena.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17