• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/borba.me

10.12.2020

11:03

ABAZOVIĆ PREVARIO JAVNOST?! Veljović saopštio da se ne povlači sa mesta direktora policije!

Balkan

ABAZOVIĆ PREVARIO JAVNOST?! Veljović saopštio da se ne povlači sa mesta direktora policije!

Podeli vest

Veselin Veljović, direktor Uprave policije Crne Gore, saopštio je saradnicima da više neće biti na toj funkciji, ali i da neće podneti ostavku, piše podgorički Dan

Promene u MUP-u, ali i u Upravi policije krenule su odmah nakon prve sednice novoizabrane vlade.

Tokom sastanka sa potpredsednikom vlade Dritanom Abazovićem u ponedeljak Veljoviću je, prema saznanjima Dana, saopšteno da su neophodne promene u policiji i da će, ukoliko ne podnese ostavku, biti smenjen na prvoj sednici vlade.

Abazović je nakon sastanka sa Veljovićem na svom Tviter nalogu napisao da je dogovoreno da Veljović više neće biti direktor Uprave policije.

Inače, pitanje prestanka mandata direktora Uprave policije propisano je Zakonom o državnim službenicima i nameštenicima.

Ukoliko se Veljović i njegovi pomoćnici odluče na prekid mandata na lični zahtev, onda su vladi odrešene ruke i na predlog ministra unutrašnjih poslova odmah može biti imenovano novo rukovodstvo.

Šta je rekao saradnicima

Rezervna mogućnost je da vlada, na osnovu Zakona o državnim službenicima i nameštenicima, prvo imenuje v.d. pomoćnika direktora koji je ujedno njihov kandidat za direktora, a potom ga postave i za v.d. direktora Uprave policije.

Foto: AP/Photo

Veselin Veljović

Za vreme obavljanja dužnosti vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije ima ovlašćenja, prava, obaveze pomoćnika direktora Uprave policije. Vršioca dužnosti određuje vlada na predlog ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića.

Veljović je, inače, održao više sastanaka sa svojim pomoćnicima i načelnicima brojnih odseka i informisao ih o nedavnom sastanku sa Abazovićem. Upravo prema istim informacijama, on je saradnicima najavio skori odlazak sa funkcije, ali je rekao da neće podneti ostavku i da čeka da nova Vlada nađe način da ga “skloni” sa te pozicije.

Ide kod Mila u kabinet

Juče je rekao da neće da priča o detaljima sastanka, a navodno je na sastanku sa najbližim saradnicima najavio mogućnost prelaska u kabinet predsednika države Mila Đukanovića – na mesto savetnika za bezbednost. U izjavi za medije to nije ne potvrdio, ni demantovao. Rekao je: “Neću da prejudiciram”.

Lider URE Dritan Abazović je nakon sastanka sa Veljovićem prije nekoliko dana na svom tviter nalogu napisao da je dogovoreno da on više neće biti direktor Uprave policije. Međutim, Veljović se nije povukao sa funkcije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija