• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/novosti.rs

23.01.2021

13:54

ANKETNI ODBOR RUŠI ĐUKANOVIĆA! Milan Knežević otkriva šta je pravi razlog Milove nervoze!

Balkan

ANKETNI ODBOR RUŠI ĐUKANOVIĆA! Milan Knežević otkriva šta je pravi razlog Milove nervoze!

Podeli vest

Donošenjem Zakona o parlamentarnoj istrazi, stvoriće se uslovi za formiranje Anketnih odbora shodno stranačkoj zastupljenosti u Skupštini, i to znači da ćemo formirati Anketni odbor da se ispitaju svi navodi Duška Kneževića, rekao je na konferenciji za štampu Knežević

Jučerašnji nastup Mila Đukanovića u kojem je elaborirao društveno-političku situaciju u Crnoj Gori s posebnim akcentom na Demokratski front u Skupštini i kohabitaciju koji se pokazuje kao metod delovanja, je bila nervoza jer će DF inicirati sazivanje vanredne sednice s posebnim tačkama dnevnog reda koje se odnose na Zakone o predsedniku države, zakone o parlamentarnoj istrazi i o odbrani, rekao je predsednik Odbora za odbranu i bezbednost i poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević.

- Donošenjem Zakona o parlamentarnoj istrazi, stvoriće se uslovi za formiranje Anketnih odbora shodno stranačkoj zastupljenosti u Skupštini, i to znači da ćemo formirati Anketni odbor da se ispitaju svi navodi Duška Kneževića - dodao je u subotu na konferenciji za štampu Knežević, najavljujući ispitivanje tvrdnji o poreklu novcu kojim je sagrađena “ničija kuća”, ''investitoru'', a biće istraženi i računi Mila Đukanovića i kredit kod Pireus banke od preko 1.5 milion evra!

Anketni odbor će se baviti i aktivnostima Specijalnog državnog tužilaštva, koji je moglo da otvori kastodi račune Đukanovića, a zbog čega to nije uradilo, biće predmet rada Anketnog odbora. Na njegovu sednicu će morati da dođu i Milo Đukanović i specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, kazao je Knežević, koji je naglasio da će se Anketni odbor baviti i Đukanovićevom ulogom u stečaju u KAP, aferama u privatizaciji Telekoma i aferom A2A, vezanom za učešće mele firme u Italiji u privatizaciji EPCG...

Foto: Beta

Anketni odbor će se zalagati da se otkriju poslovne veze između Đukanovića i bivšeg premijera Malte Džozefa Muskata, koji je osumnjičen za umešanost u ubistvo novinarke Karuana Dafne, koja je istraživala sumnjivo učešće firmi sa Malte i političara iz ove zemlje u gradnji vetroelektrana na Možuri, između Bara i Ulcinja.

- Bavićemo se i time kako su braća Đukanović skinuli novac sa računa Atlas banke i preneli ih na Prvu banku, a ja pitam Đukanovića je li obavestio NATO partnere sa kojim istaknutim Rusima se sretao 2018. godine.

Zna se ko vodi spoljnu politku

Knežević je pokazao spremnost da pomogne premijeru Zdravku Krivokapiću u rešenju krize povodom opoziva sedam ambasadora, što je Đukanović glatko odbio.

- Po ustavu i zakonu spoljnu politiku vodi premijer, a Đukanović je poslao poruku da neće uraditi ništa od onog što je tražio Krivokapić. Kako će se ta kriza razrešiti to zna Krivokapić, ja znam kako bih to rešio, kazao je Knežević, koji je bio jasan povodom proterivanja ambasadora Republike Srbije u Crnoj gori Vladimira Božovića.

- Dovoljno je da ministar spoljnih poslova po istom principu kao što je Srbija poništila povlačenje Tarzana Miloševića poništi odluku za Božovića i poništi dokument koji je potpisan o proterivanju Božovića - bio je decidan Božović, koji je poručio bivšim vlastima da će biti ispitan slučaj od prebacivaanja nekoliko destina automatskih pušaka iz kasarne u Nikšiću u vojnu kasarnu u Podgorici i to dva dana pred parlamentarne izbore u Crnoj Gori, održane 30 avgusta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija